08 januari 2020

Deze rit was een "oude bekende"Het ritje van deze dag was eigenlijk geen nieuwe, het bekende HEM-rondje met een kleine “uitstulping” over Schardam en daardoor werd het iets langer als het standaard rondje. Het weer is somber, geen zon en weinig leven langs de straat, er komt geen mens uit z’n schelp zullen we maar stellen. Vanmorgen heb ik eerst de o-ringen vervangen die om het kettingwieltje zitten onder de stoel, de constructie is toch weer anders als bij mijn vorige fiets, voorzichtig demonteren en goed uitkijken dan kan er niets fout gaan.  Daarna wat olie op de ketting en zowaar hij is net zo stil of stiller als de vorige mede door de o-ringen.
Die er af zijn gekomen waren er beroerd aan toe, met een speciale lens een fotootje gemaakt van zo’n o-ring het is echt, operatie geslaagd. Hij is geruisloos en nu is het extra opletten als je andere fietsers inhaalt, flink op de claxon anders is het echt een geruisloze “banaan” die bij die fietsers langs “suist”.


Bij Hoorn wordt nog volop zand aangevoerd om een groot strand te realiseren .Na zo'n 30 km, bij Enkhuizen, loop ik vast, zonder aan wijzing is de straat opgebroken dus uitstappen en omkeren en via wat andere rustige straatjes weer naar de dijk richting Andijk en Medemblik om zo weer de polder in te gaan waar de meeuwen druk zijn achter de ploeg.

Thuis kan de fiets weer in zijn stalling en kan ik vaststellen dat dit weer echt een rit als van ouds is geweest over 97 km.

Geen opmerkingen: