22 januari 2020

Verkeerde planning.




Het was een tegenvaller vanmorgen, de planning was om naar Oostzaan te fietsen maar aangezien ik altijd zeg dat ik een mooi weer fietser ben zat het er nu niet in, motregen. Dan maar weer een keer serieus voor “Miep Kraak” spelen en gewapend met stofdoek en stofzuiger aan de slag, het moet af en toe gewoon weer een keer met extra aandacht. Als je dan een uurtje bezig bent begint het al aardig einde oefening te worden, je kunt nou eenmaal niet alles drie keer hetzelfde doen. Toen ik later weer buiten kwam om een paar boodschappen te doen was het zowaar droog en dat veranderde meteen mijn bezigheden. Het was ondertussen al ruim na 11 uur dus naar Oostzaan laat ik maar voor een andere keer, een klein rondje over Wieringen dat is een klein alternatief.


Ik begin op de westkant bij de Quarantaineweg en stop eerst even bij het z.g. “peilschaal huisje” om de “Gekko” hier even te laten wennen. Iets verder is het grasland weer zwaar bezet met ganzen die klaar zijn om op te vliegen wat deze keer toevallig niet gebeurde.

Langs het Wad is het laag water en zover als er ook maar iets te zien is zijn er geen vogels te zien mede door de laaghangende nevel/mist. Dan door Den Oever over haven langs de Coupure naar het Robbenoordbos waar onvoorstelbaar veel bomen, zijn en nog worden gekapt.




Wat zou een levende Gekko hier graag in klimmen bedenk ik, de mijne  blijft netjes in toom en brengt me naar Middenmeer via de Oosterterpweg waar ik naar de weg wordt gedirigeerd omdat het fietspad er helemaal uit is gehaald waardoor de weg met een laagje drab is verrijkt en ik thuis de fiets echt schoon moest maken, de bagger droop er toen nog af, wat een bende langs de weg. Het ritje was maar kort met de 49 km van vandaag.

Geen opmerkingen: