21 maart 2024

Jan Geel maakt alles "nieuw"

 


Het was eigenlijk niet de moeite de rit van vandaag, op en neer via Oostwoud om weer eens een keer bij Jan Geel langs te gaan. Het was nog behoorlijk fris heb ik ervaren, de vorige 2 dagen reed ik in ’t kort en ook vandaag maar dat was maar net aan.

Toen ik bij Jan het pad opreed was m’n eerste gedachte , er zijn meer ligfietsers aanwezig. Er stond n.l. nog zo’n voertuig op 3 wielen, Jan was buiten aan het schuren van de bovenkant van z’n fiets die momenteel bij Jan Reus stond voor een zwaardere blessure door een ongelukkige val door een put in een bocht bij een snelheid van amper 5 km. 

Maar de open driewieler was van Jan z’n vrouw, nog amper 3000 km op de teller met een hele hoop extra’s wat niet standaard op zo’n fiets zit. Anny was en is er blij mee al moest hij wel van heel ver worden opgehaald want Limburg is vanuit N.H. toch wel ver weg.


Toen Anny ons riep voor koffie zei Jan: “Eerst nog even bij de stoomfiets kijken in het museum”. Inderdaad daar stond hij volledig door Jan gerepareerd en gerestaureerd met de originele tekening erbij, werkelijk een kunstwerk zoals hij dat voor elkaar heeft gekregen.






Na de koffie zou ik weer huiswaarts gaan maar een klein stukje om moet kunnen, ik nam een weg te vroeg de afslag en bedacht toen meteen nu moet ik over die hoge brug dat betekent uitstappen en handmatig deze hindernis nemen.


Het is allemaal gelukt en iets verder zag ik dat bij de firma Schouten al meer kleur op de tulpen zat, het voorjaar komt er echt aan. Toen ik eenmaal de “zaak” weer binnen had staan zag ik dat het maar 46 km was geweest, maar wel met voldoening gereden. Net aan het einde van Onderdijk waar ik omhoog ging, kwam iemand naar beneden gereden, Het was André Dronkers die waarschijnlijk richting Venhuizen ging naar z’n moeder.

1 opmerking:

Corn-Dolly zei

He, wat leuk! De stoomfiets is klaar. Volgende week kom ik van het veluwse jullie kant op voor rondje Texel. Rechtstreeks naar George voor overnachting. Zal ik dan toch bij Jan langs om even 'live' te gluren?