11 maart 2024

Regen werd spelbreker.



Slechts 51 km 

Het is een beetje een tegenvaller vandaag, het leek allemaal zo mooi maar helaas ik heb m’n rondje in moeten korten omdat de regen langzaam wat heviger werd. En ik ben en blijf een “mooiweer” fietser en hoop dat dit nog jaren zo zal blijven.
Het beeld van Buienradar

Ik had op buienradar gezien dat de regenwolken niet over dat stukje Noord-Holland dreven waar ik zat dus het komt wel goed.
Robbenoordbos veel rechte paden

Helaas het liep anders, door het Dijkgatbos dat leukere fietspaden heeft dan het Robbenoordbos ben ik doorgegaan naar Den Oever
Dit spreekt voor zich.

De haven van Den Oever

Over de haven en langs “Het huis van de Wadden”, naar Oosterland. Bij “Het Huis van de Wadden” is het goed toeven dat weet Tonny Tuinte nog wel, de plaats waar we voor het eerst kennis hebben gemaakt, alweer jaren geleden.
Een aalscholver heeft geen vetknobbel
zoals b.v. eenden
 en moeten hun verenpak op deze manier drogen

In de buurt kwam een bommenwerper neer.

Ploegen in een mooi "grondje"

Net daar voor, langs de Noorderdijkweg werd nog geploegd omdat daar de klei niet zwaar is en over de haven van Oude Zeug, waar een aalscholver na een frisse duik zijn verenpak weer laar drogen ben ik het bos ingereden en kwam tot de ontdekking dat het Dijkgatbos  
( genoemd naar de plaats waar aan het eind van de tweede wereldoorlog de dijk door de reeds terugtrekkende Duitse bezetters werd opgeblazen) veel leuker is om door te fietsen, alle fietspaden lopen slingerend door dit stukje bos, terwijl in het Robbenoordbos heel veel redelijk rechte stukken heeft.
De kerk van Oosterland

Sloten onderhoud, dus de weg op.

De regen begint steeds irritanter te worden en het begint steeds meer richting opnieuw de route aanpassen en zo is het ook gegaan en was ik na 51 km weer binnen. Volgende keer weer beter zullen we maar zeggen.
 

Geen opmerkingen: