13 maart 2024

Op zoek naar een bougiesleutel.

 


Daar gaan we weer, vandaag bewust naar bepaalde adressen om te informeren of de één of de ander mij misschien kan helpen aan een bougiesleutel . Ik was al bij Leo Smit in Medemblik geweest maar daar schrokken ze bijna van mijn vraag of ze dat stukje gereedschap misschien verkochten, niet dus. De vrij grote zaak in fietsen enz. deed niets met brommers of scooters dus ook geen bougiesleutels.

Dan maar door naar Wervershoof, zwager Piet heeft nogal wat oude spullen, datgene wat hij zocht was niet te vinden een sleutel met twee bougie maten, wel had hij er één die ik zo mee kon krijgen maar ik had geen maat opgenomen dus “gokken” dat hij zal passen.

En als je bij Piet komt heeft hij vaak iets moois achter de hand, hij had z’n zelf geschilderde kunstwerken in de schuur opgehangen, ze lagen op een stapel en ze kunnen ook aan de wand in de schuur, echt de moeite waard van de huis kunstenaar.

Ook op Andijk bij Sjaak en Lia was zoiets onbekend, onderweg Ben telefonisch even gevraagd maar die had uit z’n brommer periode wel eens zo’n ding gehad maar nu niet meer. Tenslotte nog bij zwager Aad en zus Ans langs en daar kreeg ik er ook nog één mee, thuis opmeten en de beiden die ik nu heb zijn de zelfde maat, nu maar hopen dat er één past op de motormaaier maar dat kan ik pas uitzoeken als ik weer in de “Zuidoost” kom.


Onderweg zie je toch ook dat het leven op de akkers weer begint en de zwanen blijven dicht bij elkaar ook zei gaan binnenkort weer nestelen. Ik kwam weer thuis, niet helemaal voldaan na 52 km.

Geen opmerkingen: