07 mei 2019

"Door" Purmerend


85 km

Google Middenmeer groeit groter en groter


Gisteren schreef ik over de racefiets voor Fleur die opgeknapt was en klaar stond voor transport naar het Friese Oudemirdum, ze heeft wat “Koomen’s bloed” denk ik. Als er besluiten zijn genomen dan moet je niet langer afwachten maar meteen de koe bij de horens vatten, is mijn werkwijze en zo is het ook met Fleur, ze wist vader en moeder te bewegen om gisteravond nog even vanuit Oudemirdum naar Middenmeer te rijden met de auto om de racefiets op te halen. Meteen een proefrondje rijden en blij en opgewekt terug naar huis, ze kan aan de “bak”.
Frans voor het eerst

in een Quest
Zelf was ik al een hele tijd van plan om naar een kennis in Purmerend te gaan die had al een keer of wat gevraagd of ik niet eens langs kon komen met die aparte fiets en vandaag was het zo ver. Ik zag het meest op tegen het fietsen door de stad maar ik vond een afwijkende route en zo heb ik bijna alle drukte ontlopen en stond op een bepaald moment bij (ex kapper)  Frans Klik voor de deur. “Wonderlijk” zei Frans, “ wat een ding” Al kletsende maakte hij een “proefzit” en was niet helemaal weg van het geheel, “Hoe kom jij er zo vlot in en uit” was de vraag met meteen het antwoord, “Jij ben ook veel leniger” dat houdt bij mij ook niet over maar het gaat nog steeds heel vlot dat is wel zeker. Frans had al snel koffie nadat we de nieuwe caravan hadden bekeken.
Pauze bij Tiny

Hoe bedenken ze het, maar wel leuk.
Rond half 1 was ik bij Tiny en heb daar een broodje gegeten waarna ik een speciaal bord heb opgehangen, een cadeautje van zoon Remco voor Moederdag met wel heel toepasselijke tekst.
En dan nog plus 100.000 km
ronde getallen hebben een magie
Net voor Middenbeemster zag ik dat de teller op 30.000 km stond en daar dan nog 100.000 km bij optellen en je hebt de afstand die onder deze Quest is door gegaan en het fietst nog alsof hij nieuw is. Dat was op een kleine 40 km van Middenmeer waar de dagteller in totaal vandaag 85 km heeft gespaard.

Geen opmerkingen: