06 mei 2019

Net van huis, meer niet.



En weer is er een nieuwe (werk)week begonnen, gelukkig je zal maar niets om handen hebben dan zou ik doodongelukkig worden. Mijn eerste klusje is een racefiets in redelijke staat brengen zodat kleindochter Fleur voorzichtig in de voetsporen van opa kan treden.
Het grootste deel is me al gelukt en met wat kennis van deskundigen is de rest ook zo gepiept en kan Fleur a.s. zaterdag haar eerste proefritje maken dan komen we toch in Oudemirdum vanwege een verjaardag. Het is zodoende wat later geworden voor ik met het “gele gevaar” van start kon en het rondje is daarom ook maar kort. Een klein rondje over Wieringen, de eerste die ik tegen kwam was Jan van Dijk, de zoon van “mijn vriend van langs de weg” Albert van Dijk. We hebben even staan kletsen en zijn toen ieder onze eigen weg weer gegaan, Jan naar huis en ik naar de noordkant over de dijk langs het Wad.








De kerk van Westerland valt nu extra op omdat er veel struiken en bomen zijn omgehaald en langs het water is altijd vol verrassingen, rotganzen, scholeksters, en lepelaars waarbij er één liep in een afwijkende kleur.


Op de haven van Den Oever is altijd “reuring”, ik zag nu een jongeman die netten aan het boeten was met verschillende kleuren materiaal. Het laatste stuk ben ik via het Robbenoordbos gegaan en over Wieringerwerf waarna ik in Middenmeer 46 km op de teller zag staan.

Geen opmerkingen: