28 mei 2019

Even los trappen.
Dinsdag 28 mei 2019, ja het telt zomaar door, uren, dagen, maanden, jaren en alle dagen zijn de moeite waard om te beleven. Zo voel ik het tenminste, je hebt weleens een dag dat het wat minder gaat maar dan komen er zeker ook weer betere dagen. Vanmorgen eerst een beetje rommelen met de aangesleepte voertuigen voor de deur om t.z.t. op een prettige manier een tijdje van huis te kunnen gaan. En dan ook nog weer een periode vinden om de fiets “uit te laten”, even een klein stukje op en neer in de buurt.Ik ga via de Flevoweg naar het Wagenpad en volg deze tot aan de dijk langs het IJsselmeer en zie vlak bij “ ”de Ambtenaar” een baan wintergerst staan, oude liefde zal ik maar zeggen, de graanperiode ligt al ver achter me. Wat nog meer opvalt is een grote groep mensen die met de hand bezig zijn aardappelen te rooien, Opperdoezer ronden het vroegste ras.
Even later over het “voetpad” naar het kunstwerk van Jan van Velzen “De Beste Stuurlui” op de hoek van de Medemblikkerhaven. In Wervershoof even naar zwager en zus, Aad en Ans en op Zwaagdijk nog even bij zus Margriet langs waarna ik met wat omwegen weer richting huis ga.


Bij de Twisker wateropvang zijn heel wat vogels te zien, de bergeend en kluut foerageren samen in het ondiepe water.
Op een perceel in de Wieringermeer zie ik koolplanten staan met een voor mij erg afwijkende kleur, het zal wel een nieuw ras zijn anders is het niet best. Het stopte vandaag na 53 km, net goed en wel los getrapt en dan is het weer over.


1 opmerking:

Kees van Hattem zei

Dag Pé. Ik heb vandaag paarse boerenkool gezaaid. Prachtig plant! Groeten Kees.