14 mei 2019

Omgekeerd rondje

Per kilometer word
 ik gesignaleerd
Maar met één klik is de route weer groen


Je wilt het geloven of niet, ik mis de ritjes over de Afsluitdijk, het was zo gewoon even op en neer naar Oudemirdum en dan vooral met het weer zoals het vandaag is. Je zoekt dan een alternatief om lekker door te kunnen “stampen” en dan is voor mij het meest voor de hand liggend het rondje over de dijk van het Marker en IJsselmeer, grotendeels gewoon de “Westfrieseomringdijk” langs het water.
Zo ging het ook vanmorgen deze keer eerst afslaan via de Tussenweg omdat ik aan het eind een groot bouwwerk meende te zien wat achteraf de opbouw bleek te zijn van de zoveelste windmolen, “zwaaipaal” of energieleverancier op basis van heel veel subsidie. Ik was zodoende al dicht bij Medemblik en zo werd het rondje in omgekeerde volgorde afgelegd wat achteraf gezien gunstig uit heeft gepakt m.b.t. de wind. Ik had in Enkhuizen nog even een beetje een rot gevoel, de ambulance kwam richting “Sprookjes wonderland” met de siréne volop in bedrijf, mogelijk een kind wat is gevallen was mijn eerste gedachte, maar een paar honderd meter verder, na een bocht lag een mevrouw naast het klinkerpad , een meneer ernaast met de telefoon in de hand gebarend om door te rijden, ik zei nog dat de ambulance bij de ingang reed en die belde hij weer, de plaats waar hij moest zijn was absoluut niet bereikbaar voor deze hulpdienst, ik hoop dat het allemaal goed is gekomen.


Over de dijk gaat het gesmeerd en in Hoorn ligt alles in een stralende zon wat de haven een prachtig aanzicht geeft.
Via Scharwoude ben ik afgeslagen naar Berkhout, Bobeldijk, Wognum, Nibbixwoud, Abbekerk en Lambertschaag om daar de polder weer in te “duiken” wat mij thuis heeft gebracht na 91 heerlijke kilometers.

Geen opmerkingen: