21 mei 2019

Middenmeer-Zuidoost-Middenmeer

81 km


Weinig beleefd vandaag zo kort zou het verslag kunnen zijn. Het is m.b.t. temperatuur “huilen met de lamp op” d’r is niet veel aan, alles lijkt dan wel een stuk somberder. Maar het leven gaar door en dan zeg ik maar weer “Kop op en het wordt altijd weer een keer beter” en we weten dat het altijd veranderlijk is. Als het zonnetje er is, dan is het weer gauw te warm en als het koud is “janken” we ook. Ik had een zwager die zei altijd: “Een oorlog kan nog zo erg zijn er blijven altijd soldaten over dus er komt gerust wel weer een keer oorlog” en zo is het met het weer ook, het komt allemaal weer terug.
Als het gras weer is gemaaid

staat de Quest weer startklaar
Het leek me verstandig om bij Tiny even het gras te maaien in de “Zuidoost” rond half 10 van start en na 40 km stond ik achter het huis en kon grasmaaier starten voor een half uurtje noeste arbeid, nou ja, noest, het was gewoon even rondjes achter dat ding aanlopen, gewoon prettig na 40 km trappen. Rond half 12 was alles weer opgeruimd en even alter kwam Tiny thuis met, je wil het niet geloven, een heerlijke zoute haring en dat terwijl ze zelf liefst met een grote boog om de visboer heen loopt laat staan vis eten, ik denk dat zoiets te maken heeft met ware liefde.
Tuin met bruggetje in Hobrede

Volop in bloei

Zomaar langs de weg in Wogmeer
Op de thuisrit kwam ik langs een aantal mooie struiken zowel voor als achter het water dus even remmen en een plaatje maken.
Jan Bouma in training voor de 4 Mijl van Sneek
Toen ik op het fietspad in de Wieringermeer langs de Flevoweg reed zag ik hem weer lopen Jan Bouma, stoppen en kletsen, Jan rent met z’n 70 jaar altijd nog heel wat af, halve marathons hier en daar en straks de “Elfstedentocht” fietsen maar eerst nog even de 4 Mijl van Sneek afwerken waar hij nu voor aan het trainen is. Omdat de temperatuur het niet toelaat besluiten we om het kort te houden en vervolgen onze weg richting Middenmeer waar ik na 81 km thuis ben om te douchen.

Geen opmerkingen: