07 januari 2021

Een regendag "nuttig" maken.

 

de "Gekko" Quest

Over zo’n dag kan ik heel kort zijn maar je kunt er ook van alles en nog wat bijhalen, er is tijd zat voor. Ben je net aan een nieuw jaar begonnen en het lijkt allemaal wel tegen te zitten. Een nadeel voor mij is dat ik juist een “mooiweer” fietser ben en dan kom je met zulk weer vaak aan de beurt om je gemak te houden, iets wat ik verafschuw. Je moet niet stil zitten, kom op, in beweging. Wel staat de pc aan en dan zie ik honderden foto’s langsgaan via de “screensaver” en met aantrekkelijke muziek erbij is het dan toch weer geregeld een zonnige rit door heel Noord-Holland en een beetje Flevopolder en Friesland. Dat laatste mis ik nog het meest, even op en neer naar Oudemirdum was eigenlijk een standaard ritje, helaas de Afsluitdijk is spelbreker en de kans dat ik voor m’n 85e nog een heen en weertje kan maken lijkt er niet in te zitten, maar ik blijf hopen. Ja, wel met speciaal vervoer via de Afsluitdijk en dan over Lelystad en Enkhuizen weer terug, alle keren een heel gedoe. Ik heb slechts een paar foto’s uit het “verleden” opgezocht en deze keer erbij geplakt, allemaal van wat ik onderweg zag, heb ontmoet en leerde kennen.
Bewerkt door Jorge Garcia Polop

Eén van die ontmoetingen was met Jorge Garcia Polop die kort daarop een speciaal bewerkte foto op de Afsluitdijk stuurde vanuit Spanje. Toen Fleur deze foto zag was haar eerste opmerking "Kan opa nou echt vliegen"
De onderscheiding van Albert van Dijk

Bij Den Oever kwamen we elkaar tegen.

Ook de ontmoeting met Albert van Dijk uit Kampen heeft een enorme indruk op mij gemaakt, een overlevende van het vernietigingskamp Buchenwald uit de 2e Wereldoorlog die ik thuis een paar keer heb bezocht.
En Paulus Potter maar schilderen ......


Een ruim bedeelde lepelaar

De "Poepende" man bij Lelystad


Jaarlijkse bloemenpracht in Noord-Holland

Dan m’n eigen fotoshop werk van Paulus Potter die in Enkhuizen de Quest op z’n pallet heeft, een lepelaar die onderscheiden is met verschillende banden,  de “poepende man” bij Lelystad, de bloeiende tulpenvelden in Noord-Holland en de verandering van de Quest 402 naar de “Gekko” Quest 687. Het zijn maar een paar dingetjes, als ik alles bij elkaar zou zetten dan zou het een enorm dik boek kunnen worden, dit is al het 2510e stukje wat straks aan het blog wordt toegevoegd. En nu maar weer hopen op droog weer om volgende week weer een ander verhaaltje bij elkaar te schrijven.

Geen opmerkingen: