12 januari 2021

Om de Noord zal het beter zijn.


 Vandaag een slechte start waarbij ik meteen moet zeggen dat zoiets prettiger thuis is als onderweg. Gewoon een lekke achterband, meer niet, maar als je al start klaar bent en je rolt de fiets naar buiten en je voelt dat het wat “stroperig” gaat dan is het duidelijk.

Onderweg zou je wisselen maar nu ik nog thuis ben meteen even plakken wat nooit zo moeilijk is. Het enige wat belangrijk is in zo’n gevel is het geduld op kunnen brengen om de solutie lang genoeg te laten drogen, dan heb je 100%
  zekerheid dat alles oké is en de plakker echt niet meer los zal komen. De weerberichten melden dat het in het “Noord-Westen”  het eerst droog zal zijn dus richting Den Helder licht voor de hand.Op Wieringen via Westerland langs het kerkje richting de korte Afsluitdijk en Den Helder waar de boot vanaf Texel net binnenkomt.
Langs de “Zeepromenade” en aan de andere kant het Marsdiep sla ik aan het eind linksaf naar de “Grafelijksheidduinen” een mooi pad met dito naam, maar ik liep het helaas weer op, lek, nu rechtsvoor.Even wisselen en weer verder maar eerst nog even vuurtoren “Lange Jaap” in de verte vastleggen.


Later nog een stukje binnendoor en de “luxe” ophaalbrug met z’n mooie bogen vastleggen en dan door naar huis hoewel de lucht beangstigend donker is geworden. Inderdaad op een bepaald moment in Barsingerhorn gestopt en de kap erop gezet, het ging even hard. Toen de zaak weer “op stal” stond was de teller op 80 km blijven staan en vervolgens de lekke band even plakken voor een volgende keer.

1 opmerking:

Peter de Rond zei

Hallo Pé, tip om het drogen van solution te versnellen, met aansteker of lucifer, in brand steken en gelijk uitblazen, herhaal dit tot het niet meer gaat branden, dan gelijk plakker erop, en goed aandrukken en als je het bij de hand heb, op bankschroef leggen en plakker bekloppen met hamertje, door de warmte en bekloppen, hecht de plakker veel beter, en je bent snel klaar, geen droogtijd meer. Succes.