21 januari 2021

Een winderig ritje

 


Gistermiddag kreeg ik een appje van m’n zoon, “Als je morgen een bestemming zoekt, wij zijn thuis voor koffie” ik heb daarop gereageerd “Nee het regent dan volgens de berichten en er staat een flinke storm” . Maar er is niets zo veranderlijk als een mens zeg ik weleens. Ik werd zo rond een uur of 5 wakker van de regen die op de ramen kletterde en een storm waarbij ik bang begon te worden dat er schade zou kunnen ontstaan, wat ging het te keer. Maar toen ik zo rond 7 uur beneden kwam leek de wind wel over en het was ook droog en bij controle van de buienradar bleek de veroorzaker inmiddels richting het oosten te zijn afgedreven en werd er geen regen meer verwacht. Zou ik dan toch nog gaan, eerst even een paar beugeltjes pasklaar maken en gaatjes erin boren en dan weer overwegen, zal ik of toch niet. Het was ondertussen al tegen 11 uur en bij de laatste controle van de weerkaart met windsnelheden bleek die nu op windkracht 5 te staan dus hij was weer verder gezakt dan moet het nu lukken. Nog even wat eten en dan van start richting Alkmaar, het is nog behoorlijk zwaar trappen, alles tegen en iets zijwind maar het is redelijk te doen zonder risico.



Als ik ter plaatse ben bel ik even of ze thuis zijn, inderdaad nou ik sta beneden en dan komt Gerard de automatische deur van de garage openen om mij binnen te laten waarna we met ons drietjes een bakkie doen, Gerard heeft een vrije dag en Marjon d’r school is gesloten, de leerlingen zijn thuis. Na een tijdje de laatste nieuwtjes te hebben uitgewisseld ga ik mijn fiets weer naar huis brengen en dan moet ikzelf ook mee.





Het lijkt wel of er weer wat meer wind is gekomen en dat blijkt inderdaad het geval (zag ik later thuis het is nu windkracht 6) ik zoek een voordelige route waar ik niet of nauwelijks langs het water moet wat niet overal lukt maar dan zit de wind achter me, en kom weer thuis na een kleine 69 km waarbij de snelheid hier en daar behoorlijk is geweest.

Geen opmerkingen: