04 januari 2022

Een op en neertje

 


En toch is het er nog van gekomen, vanmorgen was het gewoon miezerig nat rotweer en zo rond een uur of 11 werd het droog. Ik had al op buienradar en buienalarm gezien dat het in de Beemster droog bleef en zo ben ik tegen twaalven in het fietspak gestapt en heb even het rondje over de Zuidoostbeemster gemaakt. Ik wist dat Boris en Thomas ook bij oma waren op de fiets vanuit Oostzaan dus die heb ik daar ook ontmoet en juist toen ik binnen kwam begonnen ze met een spelletje Rummikub. Ik ben niet lang gebleven, even een kop cappuccino gedaan ’t spelletje even volgen en toen weer op huis aan.


Op mijn route huiswaarts zag ik een koppel schapen en dat trok mijn aandacht, stoppen en op hetzelfde moment begon er aan de andere kant een hond enorm te blaffen, een lief beest maar ik waardeerde toch wel de sloot die er tussen zat.

Bij de Langereis liepen twee paarden met berijdsters, ik op tijd even op de claxon en meteen werd de hand naar links uitgestrekt en gingen ze linksaf dus geen trammelant bij het passeren. Het was een vlot retourtje van 83 km en weinig bijzonders onderweg.

Geen opmerkingen: