17 januari 2022

Om "De Noord"

 

75 km

De corona lijkt op z’n retour of we wennen er aan, ik weet het ook niet, maar vervelend is het wel, je kunt nergens komen of er wordt over gediscussieerd, de TV heeft enkel maar programma’s die over deze en andere beroerdigheid gaat. Dan kun je maar beter een rondje fietsen en dat heb ik vanmorgen ook weer gedaan, nergens problemen alleen maar verbeteringen m.b.t. het weer. Ik ging van huis met zware bewolking en onderweg werd het steeds lichter en toen ik weer thuis kwam scheen de zon en was de lucht helemaal blauw. Vandaag een rondje via Den Helder, eerst alles tegen en schuintegen wind en bij de boot naar Texel werd het ongeveer het keerpunt.
Hij stopte gelukkig voor
 het Marsdiep, met fietsen

De boot lag voor de kant maar iemand op een mountainbike trok meer mijn aandacht hij fietste de strekdam op en ik begon te denken dat hij zo het water in zou rijden maar nee hij moest even “de geit verzetten” zeggen wij dan weleens.
Oefenen van de Marine

Een klein "geel monster" hoor ik weleens

Lange Jaap

Later zag ik slechts 1 boot op het water en verder was er niets te zien, de “Lange Jaap” staat er nog steeds en nu is er boven op de dijk ook een hek geplaatst om het publiek op afstand te houden.
Door de duinen bij Huisduinen enz.

Zelfs een vissersbootje

Onderdeel van een drijvend museum.

Bijna weer thuis en .....

........ een stralend blauwe lucht.

Ik vervolg mijn weg weer door de duinen en later richting Callantsoog zie ik in een ruime “badkuip” langs de weg met de laatste aanvulling op gebied van alles wat kan drijven, er komt steeds meer bij maar het bootje is voor zover ik weet het laatste. Ik sla af na Callantsoog want ik heb thuis nog een klusje te doen dus niet te ver afwijken van de route en bij thuiskomst is de zon er volop bij wie doet je wat na 75 km genieten.

Geen opmerkingen: