24 januari 2022

Ik moest stoppen bij Microsoft

 

90 km

“Ze moeten mij aldoor hebben” zo’n gevoel kreeg ik vanmorgen even, ik denk dat ik de laatste paar weken al zeker 4 of 5 lekke banden heb gehad en vandaag was de zesde.
Even op z'n zij leggen

Zoeken werd snel beloond.

Gelukkig de meeste keren als ik weer van start zou gaan dan kon ik ze thuis meteen vervangen maar die van vandaag was amper 6 km van huis, in de berm voor Microsoft. Zo erg is het nou ook weer niet maar het is gewoon een beetje oponthoud maar daarna kon ik weer vrolijk verder. Even het HEM-rondje afraffelen en dat met somber, maar wel windstil weer. Het is betrekkelijk rustig langs de weg en bij het GGD prikstation bij Agriport is het stil, de “poortwachters” hebben zelfs tijd om te zwaaien als ik passeer. Door Hoorn geen oponthoud en dan via de dijk langs het Markermeer richting Enkhuizen.
Geen surfers wel ganzen

Bij het surfstrand van Schellinkhout is geen surfer te zien, het is ook windstil en nu kunnen de ganzen weer dicht langs de kant dobberen.
De bermen weer wat opvullen

Tegen Broekerhaven, een paar kilometer voor Enkhuizen, nog wat geknutsel en wegonderhoud dus even wachten tot er wat ruimte is om te passeren.
"Werkplaats" jammer voor de fietsers

Even verder op het fietspad wordt serieus gewerkt om weer een stuk pijp onder de grond te werken en dan is een fietspad een ideale “werkplaats” dus weer even uit de fiets om veilig te passeren. Langs de dijk via het dorpje Andijk, ga ik niet boven op de dijk rijden, zo rond 12 uur half 1 lopen er vaak mensen met honden en de nodige wandelaars maken het er ook niet veiliger op, dus beneden “dijks” door het dorp. Dan nog even via Medemblik de polder weer in en naar Middenmeer waar de 90 km precies is rondgemaakt. Met een speciaal lensje nog even close in beeld gebracht, en zeg nou niet dat die hele band gaar is .......... 
Zo'n band krijgt er wel van langs lijkt mij......
maar ik vond wel snel het lek. 

2 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Een paar Foss binnenbanden erin Pé. Rij je niet meer lek.
Die Kojaks zijn sowieso steentjes magneten.

Piet Kunis zei

en zo is het Pe'. Dit is geen reclame voor Wim (hij verkoopt ze niet eens), maar ik had in oktober met mijn Goclycle's (met 6000 km ervaring) ook de ene lekke band na de ander. Ik heb via Aliexpres een stel Foss binnenbanden gekocht en deze gemonteerd in de de zelfde buitenbanden ..en heb vervolgens geen lekke band meer gehad.