21 juli 2022

Ben ik toch van m'n "geloof" gevallen.

 

110 km en "Blauw" van het water

Ik moet het eerlijk bekennen, ik ben een beetje van m'n geloof gevallen. Altijd heb ik gezegd met regen ga ik niet van huis met de fiets en vandaag is het toch gebeurd. Eigenlijk is het een smoes om toch te gaan, een paar spatten regen daar smelt je niet van en zo was het ook toen ik van start ging maar ja later werd het wat heviger en bedacht ik waar ben ik mee bezig.
Een paar molshopen

Patricia had een foto gestuurd via de app dat ze weer ondergrondse bezoekers had in het grasveld waar ze helemaal niet blij mee was en meteen dacht ik oh, mooi ritje om daar even heen te fietsen en de mollenklem te plaatsen dus zo gezegd zo gedaan en dan kun jezelf later afvragen of dit nou zo direct moest, maar ja ik zal het wel nooit afleren, meteen aanpakken en niet wachten tot  ....... we zien wel.
Een natte start

Bij het vertrek was het "bijna" droog en onderweg viel het ook wel mee, of je nou nat wordt van het zweten bij hoge temperaturen of dat die paar regendruppels je nat maken 't is allemaal water.
Bijna .............

allemaal ..............

roodbont vee.

Een meertje in "Het Twiske"



Opsiering van de nieuwe rotonde
in de Westfriese Omringdijk

Na de standaard afstand stond ik in Oostzaan met de mollenklem en een paar bakjes aardbeien want daar kwam ik toch langs en Patricia was er blij mee. De klem plaatsen een bak koffie doen en vervolgens weer terug via de "Zuidoost" waar ik samen met Tiny een broodje heb gegeten. Ik had me in Oostzaan al omgekleed in iets wat droog was dus dat ging bij Tiny niet nog een keer, na de lunch ben ik dan ook meteen weer opgestapt om straks thuis één en ander definitief te vervangen na de douche wat allemaal is gelukt na 110 km die ondanks een beetje regen heel prettig zijn geweest.  Het was 24,4 mm en op dit moment is er al 25,6 mm gevallen, het gaat goed.


1 opmerking:

Kees Schouten zei

Ik zei gisteren tegen mijn vrouw: “Hee, het regent en Pé rijdt langs. Zou hij iets belangrijks moeten doen?”