26 juli 2022

Ontspannen met koel weer na de hitte.

 


Het was vandaag een gewone dinsdag zoals er al zovelen zijn geweest, opstaan de ochtendrituelen, ontbijten en dan na de krant de tuin in, niet alles in één keer maar elke dag een klein stukje dan kom ik vanzelf aan het eind.

Vandaag de snoeischaar erbij om de struiken enz. wat bij te knippen en morgen zie ik wel weer. Na een paar uur had ik het verdiend, een rondje ontspannen met de Quest. Laat ik maar even op en neer naar Tiny gaan, net zo’n ritje om te ontspannen. Alle keren kijk je er weer vanop op hoeveel plaatsen de wegen en fietspaden zijn afgesloten voor onderhoud en/of wegomleggingen voor het leggen van leidingen en kabels.

Bij de afslag naar Aartswoud is nu ook een rotonde “geboren” en even verder weer een wegomlegging waardoor ik op een geheel andere route terecht kom als waar ik langs zou gaan.

Bij de slagbomen leek het mij verstandig om even te stoppen die grote “ijzeren machine” is me veel te hard en komt heel snel voorbij.

Aan het begin van de Nekkkerweg zit de gitaarspeler nog steeds op zijn vaste stek zonder dat er beweging in zit.


Het is momenteel opmerkelijk hoeveel er door de agrariërs gedaan wordt aan bermbeplanting met bloemen enz. voor de insecten. Bij Tiny was er koffie met koek en later de lunch waarna ik de basis weer op ben gaan zoeken via Wervershoof om even bij Aad en Ans langs te gaan waar ook weer koffie werd gezet.


Vlak voor Middenmeer kom ik Jan en Tine Bouma nog tegen die belangstellend vragen hoe het met Tiny gaat, goed dus anders was ik daar nog wel. Als alles weer op z’n plaats staat geeft de teller 105 km aan en dat is mooi genoeg voor vandaag.

Geen opmerkingen: