28 juli 2022

Rondje van 100 km

 

100 km

Er was heel wat consternatie vanmorgen om 7.00 uur bij de eerste nieuwsberichten, tussen Middenmeer en Lambertschaag was de A7 afgesloten door allerlei gedumpte rommel van boze boeren, maar rond 8 uur zou het allemaal verholpen zijn en meteen volgde er bericht dat er asbest was gedumpt en daarvoor moeten eerst de “maanmannetjes” voor komen in hun speciale pakken dus het zal nog wel even duren voor alles weer open zal gaan.
Oprit naar de A7 is afgesloten

Inderdaad ik reed rond 10 uur langs een afsluiting naar de A7 op het randje van de polder, het was nog afgesloten. Het werd een wat vreemd rondje en zo kwam ik in Wervershoof bij m’n oudste zus Joop  en haar man Piet maar eerst ben ik bij Jan Geel langs gegaan daar was ik al een hele poos niet meer geweest.
Richting Oostwoud

Het museum van Jan Geel.

Jan komt steeds meer in een betere conditie en ging vandaag iets aan z’n fiets verbouwen, de “achterbrug” zal weer van staal worden, dat kunststof is maar niks zei Jan. Eenmaal binnen bij Jan volgde meteen een rondleiding door zijn museum, er staat en hangt echt van alles en overal weet Jan een verhaal over te vertellen.
Zware machines

                                                  


               

                                                 

Rust in het Egboetswater



Vervolgens richting Wervershoof en onderweg nog de nodige foto’s gemaakt waarbij die éne er wel uitsprong “Ben geen crimineel maar steel de show” inderdaad hij kon zijn trailer niet op de inrit krijgen na veel proberen kon ik er wel langs maar stond de wagen nog steeds op de weg. Na de koffie in Wervershoof toch nog maar even via Enkhuizen over de dijk naar Hoorn enz.                                            
Langs het water richting Hoorn

Lekermeer

Het fietspad langs de A.C.de Graafweg of N241

Bijna thuis

In de Lekermeer zijn de rietdekkers aan het laatste stukje toe en na Wognum ben ik ook even gestopt bij het begin van het fietspad langs de A.C.de Graafweg, (N241). Laatst meende ik het al te zien maar drong het niet tot me door maar nu weet ik het zeker, ook dit wordt/is een project zoals er zovelen zijn, een soort “Afsluitdijk project” foutje hier en daar nieuw prijskaartje en we plakken er weer een aantal jaren bij. Ik ben ondanks alles toch weer blij thuis gekomen na 100 km. De GPS noteerde 100,8 km en de teller van de fiets had er 100,6 km bijgeteld.



Geen opmerkingen: