25 juli 2022

Hoe ver fiets je voor aardbeien ?

 


Hoe gek kan een mens zijn, trek hebben in aardbeien en daar 88 km voor gaan fietsen. Ik was dus zo’n gek, niet alleen om de aardbeien maar ik had bedacht dat als ik het HEM-rondje andersom zou gaan fietsen, ik na Hoorn met een kleine omweg langs de aardbeien verkoper zou komen dus dat heb ik gedaan.

Eerst dus Medemblik waar alles erg rustig was op een aantal kunstschilders die bij het stoomgemaal “De Vier Noorderkoggen” aan de IJsselmeerzijde één en ander probeerden vast te leggen.


En later in de bocht bij de lichtopstand/vuurtoren De Ven op Andijk ben ik gestopt om deze keer er achter te komen wat er nou op dat gevelbordje stond geschreven van de dienstwoning, nu weet ik het, “Skôftig stekkie” op z’n Westfries dus gewoon een “geweldig plaatsje” dan verder via Enkhuizen richting Hoorn en onderweg vaststellen dat het op het land nog behoorlijk droog is ,

er wordt nog volop beregend. Dan naar de aardbeien die me vanuit de Quest al bijna toelachen, er staan er nog ruim voldoende en dat met 2 bakjes voor   € 5,- en zo’n kwaliteit.

Thuis gekomen na 88 km onder de douche en net toen ik beneden kwam zag ik iemand net weglopen omdat de deur vast was.

Het was broer Ben die ook een rondje had gereden maar niet de conditie had die z’n maats wel hadden  die gingen verder en Ben kwam om een bakkie wat al lang geleden was en zo schoot de middag weer aardig op en kon ik nog snel even wat boodschappen doen.

Geen opmerkingen: