13 december 2022

Een slechte start

 

83 km

Hoeveel geluk kan je hebben, toen ik vanmorgen de Quest neer buiten reed uit de garage voelde het wat vreemd, ’t rolde niet zoals ik gewoonlijk voel, dat moet haast een lekke band zijn. Inderdaad dan meteen maar even plakken, nu kan dat nog als ik het lek snel kan vinden in de warmte, schuren, solutie er op, even wachten en de plakker erop. Het is inderdaad zoals ik het graag heb, vlot afwerken niet treuzelen, beter hier als onderweg. De planning was vandaag een retourtje naar Tiny in de Zuidoostbeemster en dat is inderdaad zo gegaan. Op het moment dat ik van huis ging gaf de thermometer -3,4 graden aan maar de zon was er al bij dus het zal wel meevallen en dat was ook zo, het viel mee.



Er stond geen wind en alles was wit door aan vriezende mist een winters beeld zowel in Middenmeer als in de Beemster.

Bij Tiny een cappuccino en gezellig bijkletsen over ons beider doen en laten en na de lunch weer over de Oostdijk naar Middenmeer.




Na een aantal kilometers zag ik wat zilverreigers in een stuk weiland nogal ver van mij af om een “knappe” foto te maken want er liepen er nogal wat. Welgeteld liepen er 20 zilverreigers verspreid over een flink grasperceel. Toch proberen iets vast te leggen want zoveel bij elkaar zie je ook niet alle dagen hoewel het aantal van deze witte vogels steeds meer begint te groeien, zag je er jaren geleden af en toe één , nu zijn ze al flink vertegenwoordigd in de natuur.

De rit gaat vlot en binnen no time ben ik in de Wieringermeer waar ik even ben gestopt op de hoek van de Tussenweg waar het nieuwste project van ECW is begonnen met boren naar warmwater, tot 2 kilometer diep worden er twee gaten geboord, één om het warme water naar boven te pompen en het andere om dat zelfde water na gebruik weer naar beneden te brengen, knap hoor. De vroegere pachter van dit perceel, Jan Knook zal nooit hebben kunnen vermoeden dat op de plaats waar zijn erf met boerderij stond zo overhoop zou worden gehaald. Maar zo is de tijd nu eenmaal, het zal de laatste “schokkende” gebeurtenis niet zijn. En zo kwam ik weer thuis na 83 prachtige kilometers en nu is het nog -2,4 graden met een licht bewolkte lucht.

 

Geen opmerkingen: