27 december 2022

Tussen Kerst en Nieuwjaar is het stil langs de weg.

 

92 km

Ziezo de Kerst is weer achter de rug en het “normale” leven kan weer beginnen of gewoon doorgaan. M’n eerste klusje voor vandaag is appels halen en even bij Tiny langs om ze daar achter te laten wat heel vlot was gelukt. Van start vanuit Middenmeer met een bijna  heldere lucht slechts een enkel wolkje maar verder blauw. Een beetje met een omweg omdat de appelen leverancier op het oude adres er mee is gestopt en nu moet ik naar een nieuwe stek langs het “Wijzenddijkje” wat iets om is maar de kwaliteit is er niet minder om. Het fietst heerlijk omdat de scholen gesloten zijn en er zodoende geen scholieren langs de fietspaden zwalken die vaak gevaarlijk situaties creëren met koptelefoons en mobiele telefoons die altijd belangrijker zijn dan het verkeer langs de weg.
Molen "De Nachtegaal"

Richting Schermerhorn

Ik wist dat Tiny afwezig zou zijn en heb na de boodschap te hebben gedaan de thuisweg weer genomen richting Middenbeemster en zo verder. Molen “De Nachtegaal” staat er mooi bij en de lucht lijkt wel wat te veranderen als ik wat meer naar achter kijk. Ik neem de afslag richting Schermerhorn om vast te stellen dat het fietspad weer open is en er ligt nu een prachtig nieuw stuk asfalt wat breder is na vernieuwing.
De rotonde bij Schermerhorn

Bij Schermerhorn sla ik rechtsaf en volg de dijk, links zie ik de eerste van de drie molens van Schermerhorn aan de overkant achter de nieuwe rotonde.
De molen van de Berkmeer.

De molen van de Berkmeer is bijna afgebouwd en ziet er weer geweldig uit.  
Serieus slecht weer komt eraan.

De lucht is toch serieus aan het veranderen en het is net alsof ik de eerste spatjes al voel, als ik thuis ben na 92 km is het nog steeds droog maar als ik even later buiten kijk zie ik dat het nu wel echt regent.

Geen opmerkingen: