07 december 2022

Even op pad door West-Friesland

 

53 km

Het kon net even, voor de regen weer binnen zijn. Niet dat ik ver moest maar schoonzus Riet had me een app gestuurd met de boodschap “Pé ik heb nog wat voor je dus als je langs komt wanneer je een rondje gaat fietsen dan ……” en zo is het gekomen dat ik vandaag even richting Zwaag ben gegaan om daarna via
Het Wijzenddijkje

het “Wijzenddijkje” wat appelen te halen bij een verkooppunt langs dit traject.
Westfriese moppen (kruidnoten)

Elstar appelen

Bij Leo en Riet was de koffie met echte “Westfriese moppen” heerlijk en laat ik nou juist daarvoor langs moest komen, ik kreeg een zak echte “Westfriese moppen” mee, heerlijk. Dit was echt een herinnering aan mijn jeugd waar het speciale recept voor deze lekkernij slecht bij een beperkt aantal bakkers werd gebruikt ook bij de bakker op mijn geboorte dorp.
De 6e van vandaag

De smalle brug .....

.... die meermalen is gepasseerd

Een mooi natuurgebied

De berichten hadden het over lichte regen zo rond de middag dus op tijd weer huiswaarts via Wervershoof waar ik nog een bekende van vroeger zag staan dus stoppen en terug “Flintstonen” en even gezellig staan kletsen met Frans de Lange een vroegere inwoner van de Wieringermeer.
Microsoft bouwt voort

Langs de Flevoweg zie ik aan de overkant van de A7 dat het afschuwelijke gebouw van Microsoft steeds groter wordt.  Het was vandaag slechts 53 km en hopen dat de volgende trip weer beter en langer gaat worden.

Geen opmerkingen: