22 december 2022

Laatste HEM-rondje voor de Kerstdagen

 


Dat was het dus, het laatste HEM-rondje voor de Kerstdagen. Aan het begin van de week zagen de berichten er gewoon matig tot slecht uit en dan weinig met de fiets op pad maar het tegendeel is waar geworden. Het was vandaag prachtig weer en van start tot finish met de zon erbij, wat wil een mens nog meer.

De eerste foto maakte ik van een Hoornse vissersboot die de stokken , waar de netten aan vast hebben gestaan, binnen aan het halen was en dat ligt dan bijna tegen de dijk aan.


Het was verder gewoon, eigenlijk ongewoon, stil langs de dijk, 4 wandelaars en 1 fietser dat was alles wat ik vandaag tegen ben gekomen, en dat vanaf Hoorn tot aan Enkhuizen. Door Hoorn weinig spectaculairs net als bij de passage van Enkhuizen.

En vervolgens tot aan vuurtoren “De Ven” op Andijk nog bovenop rijden en dan langs de weg omdat er boven op de dijk vaak mensen met honden lopen en paarden kom ik daar ook vaak tegen.


Bij Medemblik ben ik van de vaste route afgeweken en ben binnendoor naar de Brakeweg gegaan waar de enorme Amerikaanse windmolen nog steeds in een bocht van de Brakeweg staat. De molen is er heel wat beter aan toe als de schuur die er achter staat, die is al bijna helemaal ingestort.

Toen ik thuis op m’n horloge keek, die ik had ingesteld op dit ritje, bleek dat ik gemiddeld een hartslag heb gehad op deze 91 km van 81 slagen per minuut, lijkt me onwaarschijnlijk want dan zou ik een kouwe ziel zijn en ik ben juist hartstikke gevoelig. En dat nog steeds ook na deze heerlijk rit van 91 zonnige kilometers.

Geen opmerkingen: