06 december 2022

Terug was het wat aan de natte kant

 


Er is een liedje dat gaat ongeveer zo, “Regen en wind, hagel storm of regen deren ons niet wij kunnen er wel tegen” , nou voor mij is dat niet helemaal van toepassing, ik heb maar een gruwelijke hekel aan regen, dat op de eerste plaats, en dat heb ik vandaag weer ervaren. Even op en neer naar de “Zuidoost” heen was dat een fluitje van een cent het ging allemaal vanzelf maar terug was dat andere koek, de ene bui na de andere niet veel water maar allemaal van die pestbuitjes die het net onaangenaam maken.

Op de heenweg  weer omrijden omdat het vaste pad dat ik meestal ga, nog steeds dicht is bij de oversteek van de A.C.de Graafweg, geen probleem want het is mooi weer hoewel ik af en toe dacht dat er wel eens een buitje zou kunnen komen gezien de bewolking.



Doordat ik toch om moest rijden ben ik via de Neckerweg gegaan en zag dat het kaboutervolk nog steeds op de zelfde locatie woont met aan de overkant een aparte schapen familie die onder de naam Kerry Hill schaap door het leven gaan. Nadat ik bij Tiny ben geweest en weer richting Middenmeer ging leek de lucht toch sterk aan het veranderen, zou het dan toch nog mis gaan vroeg ik me af. Inderdaad de éne bui na de ander en het is dan extra fris met de zijwind.



De weg langs de dijk is nog steeds op vele plaatsen afgesloten maar ooit zal dit beter worden “hoop” ik. Onderweg nog een poging gedaan om één van de zoveel zilverreigers vast te leggen maar dat valt meestal tegen, die beesten zijn enorm schuw en vliegen bij het minste of geringste op. Als alles weer op z’n plaats staat geeft de dagteller 84 km aan, redelijk vind ik met dit weer.

Geen opmerkingen: