12 december 2022

En toen was ik even postbode

 

90 km

Het loopt weer naar de feestdagen en dan worden er heel veel Kerst wensen per post verzonden, echt nog op de oude manier, niet per digitale snelweg en daar was ik vandaag dus mee bezig, een ritje maken en dan meteen als postbode fungeren. Het is me goed afgegaan, eerst alles sorteren voor een route waarbij ik niet heen en terug zou moeten rijden met de kaarten die Tiny gisteren aan mij heeft toevertrouwd.
Rondjes zwemmen op één poot    .

........en het bleef goed gaan.

Toen ik van start ging was er nog geen zonnetje te bekennen maar later werd dat beter en had ik een zonnerit vanaf Andijk tot ik weer thuis was. Maar eerst in Medemblik 2 adressen waarbij ik bij de eerste geen brievenbus kon ontdekken dus toen samen maar op adres 2 gepost dan komt dat wel goed was mijn redenering.
Meerkoeten in overvloed

 ..... ook op afstand.

In de Wieringermeer worden de laatste .....

......suikerbieten gerooid.

Dan in Wervershoof diverse adressen, vervolgens Bovenkarspel en dan naar Zwaag waar ik ook weer diverse adressen heb bezocht, bij zwager Frans ging de deur open, hij verwacht de post voor iets anders maar ik was ook welkom zei hij, het was toen tegen 12 uur en dan nog even naar Hoorn om vandaar richting Obdam te kiezen en tot slot in Hoogwoud waar ik mijn bezorgfunctie heb beëindigd. Omdat ik er nu toch in de buurt was heb ik meteen poelier Dam even met een bezoek vereerd met als resultaat gegrilde kippenpoten en satévlees dit laatste voor de komende feestdagen. En wat was het prachtig weer, wel wat aan de frisse kant maar als je bezig bent merk je daar weinig van en is het bijna jammer dat de rit alweer ten einde is na 90 km.

Geen opmerkingen: