06 september 2023

Een nuttige dag

 

97 km

Warm weer

Start klaar

We zijn het er allemaal over eens dat het schitterend weer is, zon , weinig wind en overal blije mensen. Ik was al op tijd uit de “veren”. Ik had in m’n hoofd om in tuin een struik wat in tekorten omdat ik bijna geen kleding aan de lijn kon hangen, de struik werd gewoon te groot, dus aanpakken. Een moment dacht ik aan die dag, 10 juni, toen was ik ook bezig met een elektrische heggenschaar bij Tiny en een half uur later lag ik in het ziekenhuis met een onstuimige hartslag en dat zat niet in mijn berekening en nu nog niet maar je moet het ermee doen. Het is allemaal goed gegaan en even later kon ik de was buiten ophangen om te drogen en met dit weer wil dat wel. Vervolgens “moest” ik even naar Zwaag, Leo en Riet “vieren” vandaag dat ze 61 jaar zijn getrouwd en dat gaat niet helemaal in stilte voorbij. Dus tegen half 10 omkleden en op naar Zwaag waar al meer visite was en de koffie met appelgebak werd snel geserveerd op een schaduwrijk plekje achter het huis. Na deze visite even het rondje afmaken en dat gaat dan meteen van dik hout zaagt men planken, een “kleine” omweg zit er altijd wel in, Zwaag, Bobeldijk, Berkhout en Scharwoude om op de dijk te komen.
En hij heet ....

..... net als deze meneer ....

....die ook zo heet.

Net voor Berkhout waar ik de weg op zou draaien kwam een fietser mij tegemoet die ook afremde voor de bocht en laat dat nou een sinds kort, een hele goeie bekende te zijn, ik kan hier nog niet te veel over uitwijden, om kort te gaan hij heet Siem net als dat beeld uit Sint Pancras. Stoppen en kletsen dat krijg je dan, hij fietst ook veel maar nog niet zo “gek” als wat ik doe, maar wie weet misschien komt dat nog.
Hoorn met volle terrassen

Kleine bootjes

Maar ook een grotere uitvoering

Zwanen genoeg

Dan door Hoorn op naar de dijk richting Enkhuizen met dit mooie weer zijn er toch wel wat extra bootjes op het water en tegen Broekerhaven hebben een enorm aantal zwanen bezit genomen van het ruime sop.
Een grote groep wielrenners.

Net voor Enkhuizen haal ik een groep wielrenners in die ik uit veiligheid mooi voor laat gaan bij de twee oversteken om door Enkhuizen te fietsen. In Wervershoof nog even naar zwager Aad en zus Ans, Aad sukkelt al jaren met zijn gezondheid en ook nu is het weer afwachten voor een bezoek aan het ziekenhuis. Het laatste stukje naar huis is zo afgelegd en maakte net 97 km rond voor vandaag.

Geen opmerkingen: