12 september 2023

En weer moet ik omrijden.

 


We beginnen vandaag weer met een schone “lei”, alles lijkt goed te zitten (behalve m’n haar) maar dat is al 10tallen jaren zo.

Als ik dan een oude foto op zoek dan is het haast niet te geloven dat ik dat ben, maar dit is dan ook wel geteld zo’n 53 jaar geleden met de jongste van ons gezin. Maar goed, waar gaat de reis vandaag heen, heel simpel even naar de “Zuidoost” het glutenvrije brood weg brengen wat ik gisteren had gebakken. Eerst even een telefoontje naar Tiny of het bij haar ook mistig was maar daar was het helder dus dan durf ik het wel aan, ik heb een hekel aan fietsen in de mist mij te link.

Eerst nog even afwachten omdat er bij mij op het dak een paar lichte handelingen worden verricht om de kauwtjes buiten de schoorsteen te houden en tevens een dakpan vervangen en ik mag niet meer zo hoog van degenen die mij liefhebben. Als de klus is geklaard ga ik me omkleden en op pad.


Alles verloopt soepel hoewel ik er niet meer van op kijk als ik ergens om moet rijden en dat is vandaag ook weer het geval, alles dagen komen er van die gehate borden bij lijkt wel. Bij Tiny, die de bridgedames op visite heeft is er koffie en na een kort verblijf stap ik weer op om via een andere route weer richting huis te gaan.


De bloemenbermen staan er alweer mooi bij met die gezellige kleuren terwijl ik even later denk, zou het helen tegen al die extra koeien want hier en daar is het toch wel erg vol hoor.

En waar het gras gemaaid is en weer snel moet groeien voor al die "koebeesten" gaat de boer weer aan de gang met de kunstmest strooier om zo snel mogelijk weer voldoende voer te hebben voor zijn veestapel. Eenmaal thuis blijkt dat het vandaag na 104 km weer over was met de fietspret.

Geen opmerkingen: