07 september 2023

Koelte langs het Marsdiep

 


En weer is het uitzonderlijk weer voor september, hoge temperaturen die wel leuk zijn voor de liefhebbers van zon maar ik hoorde ook al stemmen die klaagden over deze “hitte”. Laten we er maar niet te veel bij stil te staan, we kunnen er toch niets aan doen en het komt zoals het komt. Vanmorgen was ik even aan het twijfelen over de route die ik zou volgen, eerst dacht ik aan Zaanstad, toen werd het De Woude en het eind resultaat werd een ritje langs het Marsdiep, mogelijk een frisse zeewind want dat is altijd prettig.

Ik nam een wat afwijkende route eerst door Nieuwe Niedorp waar een groot bord de aandacht trok “Floralia” op 16 en 17 september a.s.. De weg is hier nogal ongelijk door Nieuwe Niedorp en zo merkte ik pas later dat ik rechtsvoor lek was, er zat geen gang meer in. Dus op z’n kant en aan het werk om even later weer op een nieuwe band verder te gaan.


Na wat afslagen hier en daar reed ik “zomaar” in de duinen richting Den Helder. André Dronkers heeft het vaak over de toeristen stroom op de fietspaden op Texel en in zijn woonomgeving Julianadorp. Hij heeft gelijk ’t is wel tien keer extra opletten want ze hebben vaak meer aandacht voor de omgeving i.p.v. het fietspad. Maar ik ben weer veilig rond gegaan en heb geen leed ervaren, noch veroorzaakt.

Bij Den Helder even de dijk opgelopen om Lange Jaap netjes op de foto te zetten, hoelang zal deze vuurtoren nog blijven staan, niemand die het weet maar er wordt wel over gepraat.


De Quest is maar een nietig fietsje als je hem op afstand ziet staan.


In de verte zie ik een iets groter vaartuig en door maximaal in te zoomen is het toch nog redelijk geworden.  Door Den Helder is extra voorzichtig rijden en dan richting Wieringen en afslaan naar Middenmeer wat net 86 km op de teller heeft gezet.

Geen opmerkingen: