04 september 2023

Het was weer een geweldige ervaring na 3 maanden

 

210 km

Ik ben een blij en gelukkig mens na de ervaringen van vandaag. Al een hele tijd zat ik er op te
“broeden”,  wanneer komt de kans om het weer een keer uit te proberen, rondje om over de dijken. Vooral na alle nare ervaringen van de afgelopen maanden. Het weer zou goed zijn, Bianca zou thuis zijn dus dan loket Afsluitdijk bellen voor speciaal vervoer. En zo begon ik vorige week vrijdag aan deze achteraf geslaagde onderneming, de eerste reactie van loket Afsluitdijk afgelopen vrijdag was: “Meneer ik lees hier dat U twee werkdagen van te voren moet bellen” zou je d’r niet opvreten, al 10 keer eerder ging dat altijd goed en ik weet nog dat ik bij de eerste aanvraag kreeg te horen dat het zo ook goed was, nadat ik dat ook aan haar had verteld kreeg ik te horen “Oké meneer ik zal het doorgeven” en zo was de basis gelegd. Na wat schermutselingen bij de vervoerder werd ik rond kwart voor 9 vervoerd naar het Waddencentrum aan de overkant waar de “Fietsbus” klaar stond voor vertrek naar Den Oever.





Het was hier en daar nog wat mistig bij vertrek en op het busstation was helemaal niets te zien maar aan de “Friese kant” leefde het wel.

De boerderij op z’n kop staat er nog steeds en op afstand kon ik toch nog een foto maken, hoewel niet echt geslaagd.


Bij Bianca was het gezellig ook omdat ik Fleur weer een keer zag die de koffie verzorgde. In het buitenverblijf hadden de eekhorens het druk ze “vlogen” van de ene naar de andere kant. Na een ruim uurtje ben ik weer opgestapt om m’n fiets thuis te brengen en dan moet ikzelf ook mee.

In de Noordoostpolder werden hier en daar al aardappelen gerooid en richting de Ketelbrug was het druk.



Als ik de draai naar links maak zie ik dat er een flinke vrachtschuit diep in het water ligt, volle bak zullen we maar zeggen.


De nieuwste windmolens in het IJsselmeer hebben opvallende “gele” onderstellen en bij één van de nieuwste zag ik dat het derde blad omhoog werd gehesen zodat het weer een complete molen werd.

Later nog even de brug bij Lelystad op de kiek en dan op naar Middenmeer. De rit werd in totaal 210 km waarvan ik er 182 heb gefietst en 28 km met speciaal vervoer van Den Oever naar het Waddencentrum aan de Friese kant. Het ging weer net zo gemakkelijk als voor de hartritme storingen, wat was het weer heerlijk.

 

1 opmerking:

Kees Schouten zei

In juni heb ik die grote kraan bij Lelystad in het water zien liggen. Nu weet ik waarom hij daar lag.