13 september 2023

Het wad stinkt


 De dagen vliegen voorbij, zo is het maandag en nu is de halve week alweer bijna voorbij. Gisteravond is het wat laat geworden en vandaag is de start dan ook in die trant. Het werd ruim na de middag eer ik zover was dus een bescheiden rondje. Laat ik eens een keer tegen alle standaard richtingen in gaan En zo kwam ik via de Oosterterpweg en de Zeugweg bij de dijk uit.



Even rechtsaf en een paar foto’s maken van wat hier nog gewoon IJsselmeer heet en geen Zuiderzee of Markermeer. Iets zuidelijker
 kom je dan bij “het gat van de dijk” waar over het algemeen altijd wel mensen rond lopen die er belangstelling voor hebben en deze keer waren er zelfs een paar prachtige Duitse herders aanwezig, altijd nog mijn lievelings  ras.

Het dijkmagazijn, een zwarte schuur bovenop de dijk lijkt straks een andere bestemming te krijgen en staat weer een 100 meter noordelijker vanaf de dijkgaten.


Ik vervolg mijn weg richting Den Oever en ga via de haven omhoog en buitendijks naar het westen langs “Het Wad”.


Het moet me van het hart, “het Wad” stinkt, als het laag water is zie je een bijna oneindig stuk droog liggen met rottende plantenresten, niet prettig.

Na Wieringen zoek ik de richting van Middenmeer via De Haukes en Slootdorp, onderweg nog één keer gestopt voor een prachtige “gemene” plant, simpel een brandnetel maar wel mooi. Het ritje was kort vandaag net 47 km maar wel weer volop zon na de regen van vanmorgen.

Geen opmerkingen: