05 september 2023

Rustig is geen optie

 


Het kan niet alle dagen kermis zijn dus vandaag een meer bescheiden rondje. Gisteren kwam er een reactie van mijn zoon dat hij vandaag rond een bepaald uur thuis zou zijn voor een bakkie dus op naar Alkmaar. Rustig trappen en niet een te hoog tempo had ik me voorgenomen maar tot wel een keer of drie, vier betrapte ik mezelf erop dat ik toch weer boven de 32 km p/u reed en ik zou rustig aan doen, gewoon een slecht voornemen, rij maar gewoon zoals je jezelf, het lekkerst voelt. Uit deze foto blijkt maar weer overduidelijk dat de polder alngzaam worst "verwoest" met al die "zwaaipalen"




Een heel stuk in het veld bij Oude Niedorp was men bezig met een hele hoop materiaal, er leken wel buizen de grond in te gaan maar ik weet het niet, het was in elk geval opvallend.

Onder Broek op Langedijk werd al flink kool geoogst en dat was aan het wegdek te merken en dan is het nu nog droog, berg je als het nat is. Aangekomen in Alkmaar is het even op de claxon drukken en binnen een paar minuten is het “Sesam open U” en gaat de garage onder de flat open voor een klein voertuig geel van kleur met een gekko op de zijkant.


We drinken koffie en kletsen even bij, als ik weer vertrek neem ik een andere route via Ursem en de Rijn dijk langs de aardbeien. Twee doosjes in de Quest en na betaling via de QR-code, op naar Middenmeer en daar blijkt dat er weer 72 km onder de wielen is doorgegaan.

1 opmerking:

Piet Kunis zei

Pe' die drukte in het land, bij Oude Niedorp, herken ik als een installatie voor het maken van een "gestuurde boring". Ze drukken daarbij dunne stalen buizen (een aantal meters diep) onder de grond door, naar een punt enige honderden meters verder op. Daar komt de kop van die stalen buis weer boven de grond. Vervolgens binden ze aan de kop een dikke tyleen buis. Tot slot worden stalen buizen (met daaraan de Tyleen buis)weer terug getrokken. De Tyleen buis word daarna gebruikt om een elektriciteitskabel, een gas of waterleiding (zonder graven), onder een hindernis door te brengen.