14 september 2023

Een vaste ronde

 


Gisteravond had ik dit rondje al in m’n hoofd, even testen of het nog het zelfde is, inderdaad er is niets aan veranderd alleen weer een wegafsluiting, nu in Scharwoude.

Rechtsaf is daar al bijna een jaar afgesloten, misschien al wel langer, maar linksom kon nog wel richting Hoorn maar op de hoek werd ik tot stoppen gedwongen, ook hier is de zaak dicht dus weer een stukje omrijden. Niet dat een paar kilometer mij afschrikt maar zo slecht als zulke punten worden aangegeven is bedroevend.

 Eerst even iets anders laatst had ik een lekke band en zoiets is niet nieuw, wisselen en weer oppompen en dat ging nogal moeilijk, net als die keer daarvoor. Met m’n hele gewicht op de pomp was het haast niet te doen om die 7 atm. te halen en dat gaf de doorslag om een mini compressor te bestellen die ter grote van een kleine bidon gemakkelijk meegaat. Gisteravond uitgeprobeerd en het werkt simpel en deze keer dus met keiharde banden op pad.

Het eerste wat mij vandaag opviel was de lucht, een vreemd gevormde wolk trok mijnaandacht dus stoppen en een foto maken, is dit een natuurverschijnsel of heeft een vliegtuig een apart rondje gevlogen ?

Langs het Markermeer is het betrekkelijk rustig hoewel er nog wel een aantal bootjes zijn te zien.

Na Enkhuizen, waar een nijlganzen familie foerageert in de berm, ga ik het eerste stuk bovenop de dijk maar later toch maar naar beneden, het fietspad wordt minder en het is nu op de weg veiliger.

Het gaat allemaal gesmeerd en bij Medemblik ben ik nog even gestopt omdat “Meelmolen De Herder” van zijn “hoofddeksel” is ontdaan waarschijnlijk voor onderhoud en anders vernieuwing.

En het laatste plaatje is net voor het tunneltje bij Middenmeer waar na een klein stukje
 blijf staan op 92 km voor deze zonnige dag.

Geen opmerkingen: