25 januari 2024

Bijna verdwaald, hoe is dat mogelijk

 

52 km kris-kras

Het begin van de dag.

Zo, vandaag was het weer probleemloos fietsen, geen wind meer want dat hield me gisteren binnen. Ik heb het al eens geprobeerd maar toen ik de fiets naar buiten reed en de deur af zou te sluiten rolde de fiets over z’n kant en waren de spiegels er af, dus dat nooit meer
Niet overal is het open

.
Op afstand vastleggen anders is hij weer weg

Maar het ging verder eigenlijk niet helemaal probleemloos door de vele wegafzettingen en ook langs doodlopende wggetjes, ik had het plan om even naar Obdam te gaan en dan nu eens via een andere weg. Dat had ik beter niet kunnen doen de ene omleiding na de ander en ook nog een extra wegafzetting  in de omleidingsroute waardoor ik even het spoor bijster was. Dan maar een ritje uit de “vrije hand” en dan zie ik wel waar ik terecht kom. Onderweg maak ik dan hier en daar een foto wat meestal resulteert in een heel aantal.
Grote motoren bij het museum

Neef Pé en zijn vrouw zijn niet thuis.

In Nieuwe Niedorp langs het museum van oude motoren en in Oude Niedorp even bij m’n neef en z’n vrouw langs maar die waren niet thuis.
De eersten die ik zie dit jaar

In een bocht langs de weg zag ik de eerste sneeuwklokjes beginnen te bloeien dus het voorjaar is in aantocht hoop ik.
Dwars door het land

De eerste hindernis

Met uitkijk over de "natte omgeving"

Het is wel apart ......

.... om zo weer in het dorp aan te komen

Flink inzoomen om deze paadjes 
te vinden op de kaart

Toen ik in Aartswoud kwam ben ik richting “’t Blôtebienepad” gegaan en afgeslagen naar het Pannepad om zo weer in Lambertschaag op de normale weg uit te komen op de rand van de polder. Er zullen weinig mensen zijn die deze twee binnendoor paadjes weten maar wel dwars door het land.
De delegatie van de gemeente
Hollands Kroon met fotograaf.

In de polder ging het weer vanzelf hoewel ik bij de kruising van de Flevoweg even werd opgehouden, er stond een fotograaf met een meneer en een jongedame. Er werd gewerkt aan een fotoserie voor de gemeente Hollands Kroon om de veranderingen in de polder nog eens extra in beeld te brengen, als ik dat goed heb begrepen. En als er dan zo’n apart voertuig langs komt, een Quest opgesierd met een Gekko, is dat ook zeker een verandering die je niet alle dagen ziet rijden. Eenmaal in Middenmeer was het vandaag maar een klein rondje geworden van net 52 km.

Geen opmerkingen: