02 januari 2024

Knutselen en merken dat er iets is veranderd

 



Wat kan een mens wat “afklooien”, ik had de afgelopen dagen zoiets. Vorige week woensdag reed ik ergens in de Beemster en remde af bij een rotonde, meteen een geluid in de rechter wielkast wat ik niet thuis kon brengen. Stoppen en denken dat ik een tak of i.d. uit de wielkast moest verwijderen, maar er was niets te zien en ook geen geluid dat er op zou kunnen wijzen. Ik ben weer verder gegaan en alles liep soepel, wel voelde bij het remmen dat hij iets naar links trok. Thuis straks maar even kijken en mogelijk blijft de remhevel wat vast zitten en dat is niet zo moeilijk te verhelpen. De onderdelen die gedemonteerd moesten worden los maken en verwijderen. Toen het wiel naar buiten kon kwam ik erachter dat de remkabel los was, vreemd.



De remhevel ging soepel dus dat was het niet dan meteen maar weer in elkaar zetten. Maar helaas de constructie is iets anders als bij mijn vorige fiets en nu was het zoeken hoe één en ander weer moest worden geplaatst. Logisch redeneren dacht ik, maar m’n technische knobbel is wat gekrompen en ik kreeg het niet voor elkaar. Een paar foto’s gemaakt en die gepost naar Velomobiel, waar ik toen geen reactie kreeg vanwege sluiting tussen Kerst en Nieuwjaar. Maar het antwoord van Theo kwam toch afgelopen zaterdag .

Theo gaf via een telefoon gesprek vanmorgen aan, dat de ankerplaat gedraaid moest worden hiermee ging ik vanmorgen aan de slag, helaas het werd hem niet, ook niet nadat Theo een foto stuurde hoe het moest zitten. Ja die richtlijn had ik al gevolgd maar naar later bleek was op het moment dat het fout ging de hele remhevel over de kop geraakt en kwam ik telkens verkeerd uit. Na overleg op en neer naar Dronten met de auto waar Theo met een simpele ingreep één ander weer in de juiste positie heeft gezet en thuis kon ik toen de klus afmaken om weer veilig langs de weg te gaan met twee werkende remmen.

Geen opmerkingen: