08 januari 2024

Een mens kan het druk hebben

 


Vandaag maar een keer overgeslagen, niet met de fiets op pad maar een rondje Middenmeer gelopen, inclusief een stukje door het “Briekse bos” en de Cultuurweg, wat ligt bij de Alkmaarsebrug. Ik denk dat het totaal zo’n kilometer of 6 á 7 is geweest, echt een klein dorp.

Ik had vanmorgen eerst nog een klein klusje wat eerst moest gebeuren, De regenton met een emmer leg maken voordat het één blok ijs is, dus aan de bak. En nadat ik een tijdje buiten was geweest met een paar flinke windstoten stond het voor mij vast, ga maar lopen i.p.v. fietsen, en zo is het gekomen.


Bij de buren hebben de kinderen met de skelter al heel wat “kerstbomen” opgehaald, voor iedere ingeleverde boom krijgen ze een vergoeding dus verzamelen is lonend en dat het uitzicht is geblokkeerd vinden vader eb moeder niet erg.


Als ik langs de Kanaalweg loop zag ik een grote paddenstoel, zeker 30 cm in doorsnee, je kon hem niet missen, hij groeide op een oude boom die al jaren terug is omgehaald en waarbij de onderste helft is blijven staan om over de jaren weg te rotten.


Op mijn rondje heb ik ervaren dat deze kou net zo aanvoelde als met de Quest dus die is morgen aan de beurt zoals het zich nu laat aanzien.

Geen opmerkingen: