23 januari 2024

Weer langs het IJsselmeer en "Ootje Konkel"

 




Vandaag een op en “neertje” naar de Zuidoostbeemster, voor vanmiddag heeft men wat minder aantrekkelijk weer in “petto” dus vanmorgen even naar Tiny om een bakkie. Het was toch nog frisjes met constante de wind van opzij.

Omdat de weg vanaf Oosthuizen naar Hobrede weer open is en voorzien van een nieuwe laag asfalt besloot ik om die weg te nemen, maar als ik over brug rechtsaf ga is het meteen over, de weg is geblokkeerd. Gelukkig zag ik op het laatste moment een klein bordje waarop stond, “met uitzondering van fietsers” dus verder en toen maakten de mannen de doorgang vrij want hij was totaal afgesloten.
 De koffie was weer net als altijd van uitzonderlijke klasse met koek erbij.

Op de terugweg had ik het plan om langs de dijk te gaan, ik zag n.l. dat bepaalde gele borden weg waren, dus wie weet.



Bij Schardam staat het waterpeil nog te hoog om te zeggen het lijkt er weer op.

De nieuwe weg ligt er geweldig bij en er is verder geen verkeer te zien dus een super stukje vooruitgang. Ik volg langs de dijk op dit ritje, eerst Schardam en dan de IJsselmeerdijk tot aan Scharwoude. Na Berkhout richting Bobeldijk om via een kleine omweg richt Wognum te gaan.





Op de hoek waar ik een fietspad neem door het land zie ik nogal wat dieren op een perceel wat grenst aan het prachtige onderkomen van de familie Zuidhof, zou Mark naast zijn functie in het bedrijfsleven ook nog een beetje “boer” zijn ?
 

Bijna in Middenmeer nog even een foto van het nieuwe fietspad wat me weer thuis brengt na 86 km genieten.

Geen opmerkingen: