29 januari 2024

"Effe ruim 100 km"

 


Daar is ie weer, gewoon met een voorjaarsgevoel een rondje fietsen. En het was weer zo heerlijk ontspannend, alles leek wel vanzelf te gaan. Gistermiddag  naar een afspraak om op  tijd op de familie reünie aanwezig te zijn, terwijl Tiny deze keer toevallig ook iets had van haar familie dus zijn we elk onze eigen weg gegaan. En om elkaars ervaringen uit te wisselen ben ik vanmorgen even naar de Zuidoostbeemster gefietst.


Van huis via de Alkmaarseweg waar ik af en toe bordjes zag staan langs het fietspad waar bomen waren gekapt en gesnoeide, even stoppen en lezen wat erop staat, duidelijke taal zou ik zeggen.

Bij de oversteek van de A.C.de Graafweg is men nog steeds druk bezig, de asfalt laag was verdwenen door deze machine.

Na Avenhorn zag ik dat in de Kathoek nog heel veel “overtollig” water stond, pompen of verzuipen in zo’n geval. Na de uitwisseling van ons beider ervaringen en de koffie bij Tiny ben ik weer opgestapt om via een “klein” beetje om, weer in Middenmeer aan te komen.

In Kwadijk was de weg gefaseerd afgesloten maar dank zei de mannen die de herstel werkzaamheden uit voerden kon ik probleemloos verder.





In Volendam zijn heel grote veranderingen zichtbaar, de Dijk is de Dijk niet meer, en kort voor Edam worden alle bomen langs de weg “ingepakt” dus de volgende fase zal wel weer omrijden betekenen, het is nog nooit zo erg geweest, op diverse plaatsen kwam ik gele borden tegen met omleidingen en afsluitingen.

Op de Zomerdijk bij Wognum werd ik gegroet door een echtpaar wat daar wandelde, ik meende een neef van me te herkennen, mogelijk ook wel omdat ik zo vriendelijk werd begroet. Stoppen en even kletsen, het was geen familie maar ze kenden wel heel wat van mijn neven die in Wognum wonen, even een foto maken meer mevrouw vond dat haar haar niet goed zat en liep snel uit beeld.

Toen ik thuis was gearriveerd stond de dagteller op 107 km gelijk aan de GPS de afstand zal wel kloppen.

Geen opmerkingen: