28 december 2023

Korter dan ooit.

 


M’n kortste ritje ooit, er werd vanmorgen gewaarschuwd voor windstoten tot wel 90 km per uur. Maar toen ik buiten kwam en de wind voelde dacht ik dat valt allemaal wel meer. Dus op een bepaald moment omkleden en aanstalten maken om te gaan. Op het moment dat ik de deur uit zou gaan hoorde ik nog een waarschuwing over windstoten in het Noordwesten. Van start, maar nauwelijks buiten het dorp zwiepte het behoorlijk. Omdat ik het plan had om het HEM rondje als afsluiting van dit jaar te maken was ik meteen bekeerd en ben gelijk omgedraaid en heb de fiets weer thuis gebracht. Zowel heen als terug kwam ik dezelfde wandelaar tegen en wederom groeten we elkaar toen hij een gesprek begon. Ik hoorde wel dat hij van geboorte geen Nederlander was maar hij was prima te volgen. Tijdens het gesprek vertelde hij dat Syrië zijn thuisland was en dat hij na een aantal jaren in Callantsoog had gewoond met zijn gezin en nu alweer 3 jaar in Middenmeer. Aan het eind van ons korte gesprek wenste hij mij een goede jaarwisseling en een goed 2024, dat vond ik geweldig van iemand die in een ander land is opgegroeid en alle mogelijk moeite deed om in te burgeren in Nederland. Hij had me verteld dat hij alle dagen oefende met TV , radio en alles wat maar hielp om de taal onder de knie te krijgen een positief persoon. En zo kwam ik thuis na 3.83 km.


En met de beelden van gisteren van de hoogwaterstand bij "Het Paard"van Marken in m’n hoofd bedacht ik, dat ik er toen in betere tijden ben geweest.

1 opmerking:

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Heel verstandig! Hier ook stilstand vanwege het weer, gisteren windstoten tot 130 km/u, dan ben je blij dat je binnen mag blijven......

Goede jaarwisseling gewenst!

Groeten, Adri.