14 december 2023

Elke dag is een Feestdag

 


We komen steeds dichterbij de Kerstdagen en het Nieuwejaar, ik was bijna geneigd om te schrijven dichterbij de Feestdagen, terwijl ik het gevoel heb dat elke dag een feestdag is. Vanmorgen opgestaan met de zon volop aanwezig, jammer genoeg was dit van korte duur, maar het was droog. Het ritje van vandaag is alleen even op en neer naar Obdam.


Door het windstille weer krijg je hier en daar weer heel andere beelden van de omgeving waar ja langs gaat, het spiegelt allemaal zo mooi in het water als er geen wind staat. Tom zet koffie en we kletsen even over de onplezierige ervaringen onderweg, ze zijn overal aan het graven voor glasvezel aanleg en andere werkzaamheden.

Tussen Bobeldijk en Berkhout stop ik even om een praatje te maken met een meneer die zijn Duitse herder keurig laat gaan zitten toen ik er aan kwam fietsen. Vaak maak ik juist het tegenovergestelde mee, de eigenaar heeft de hond aan de lijn en loopt dan vaak aan de ene kant van het fietspad terwijl de viervoeter aan de andere kant snuffelt, en zeg er niets van want dan is het standaard antwoord, “Ik heb hem toch aangelijnd”.




Later langs het “Witte” kerkje van Benningbroek waar het echte wit wel een beetje af is en weer langs de ezeltjes wei naar Midwoud en de Wieringermeerpolder, onderweg zie ik dat er een monteur druk bezig is met onderhoud aan de palen die het telefoon verkeer ondersteunen. En zo eindigde het ritje van vandaag al na 68 km.

1 opmerking:

Peter de Rond zei

Die herder heeft je wel in de gaten Pe