27 december 2023

Weer of geen weer gewoon gaan.


En toch nog weer een klein rondje gefietst, na de berichten en de ervaringen toen ik even naar de winkel ging, gaven me niet veel vertrouwen in de goede afloop om te gaan fietsen, maar het viel allemaal erg mee. Ik had gisteren mijn camera vergeten in Zuidoostbeemster dus die even ophalen. En vertrouwd ritje wat standaard 80 km is welke route ik ook neem, onderweg nog heel even een paar spetters en toen bleef het droog.



In de Beemster was er nog een kleine blokkade van het fietspad, een vrachtwagen stond half over het fietspad geparkeerd en in de smalle doorgang die overbleef stond een groene afvalcontainer waardoor ik er niet langs kon en daarachter stond nog een vrachtwagen maar ik ben er langs gekomen. Bij Tiny even koffie gedronken wat napraten over de Kerstdagen en toen weer op huis aan. Alles gaat voorspoedig, het enige wat steeds problematischer wordt is de neerslag, we weten allang dat het te nat is maar het wordt steeds erger.



De zwanen zwemmen al op grasland waar water blijft staan en hier en daar zijn ze met velen. De schapen houden het nog lang vol de vacht neemt genoeg water op.



Als ik in de verte een rood voertuig zie naderen even stoppen en een paar keer afdrukken, het is Ton Vlaar (Mango 72) die terug komt van z’n werk en na een retourtje van 40 km weer thuis zal komen. Ik ben ook alweer dicht bij de woonstee en zie dat het nog steeds “bar” nat is ook na deze 80 km van vandaag.

Geen opmerkingen: