18 december 2023

De zoveelste keer het H.E.M rondje

 


Het is weer zo laat, het vertrouwde ronde ging vandaag onder de wielen door, Hoorn-Enkhuizen-Medemblik. Ik had gisteren nog ander plannen, ik zou voor “Miep Kraak” gaan spelen maar achteraf is het programma gewijzigd. Morgen verwacht men regen en vandaag blijft het droog dus even het programma om zetten en morgen dus de “poetsdag” om thuis de zaak netjes te houden. Het is achteraf toch vrij frisjes te noemen vooral langs het water van het Marker en IJsselmeer met een stevige wind.

Toen ik de eerste foto zou maken kwam ik er achter dat mijn camera nog thuis was, dus dan maar met mijn mobiel iets proberen het  betrof een nieuw onderkomen,  voerplaats voor de paarden in Berkhout.

Later ter hoogte van Schellinkhout waren nog drie surfers actief, het leek mij veel te koud voor deze natte bezigheid, maar ja er zullen er ook zijn die mij voor gek verklaren, iedereen z’n hobby.

Later bij het haventje van Wijdenes waren er ook twee bezig en die gingen behoorlijk veer het Markermeer op. 

Bij of in Enkhuizen wordt een deel van Draka-Polva gesloopt, of is het nu PIPELIVE, ik weet het niet precies. Op de Kagerbos in Wervershoof werd ik nog aangesproken door een meneer die z’n hond uit zou laten op de dijk. Hij meende dat ik gewoon een fiets was en dus op het fietspad moest rijden. Ik heb hem toen verteld hoe dat in elkaar zit m.b.t. de verkeersregels van dit soort voertuigen, we hebben er gezellig over gekletst en aan het einde van het gesprek zei hij, “Dan heb ik vandaag toch weer wat geleerd, ik wist hier niets van” Zo zie je maar weer als men uitleg krijgt is er bij goedwillende zeker begrip voor. Jammer genoeg heb ik ook meerder keren anders beleefd, van scheldpartijen en passeren en dan boven op de rem trappen als ze voor je reden. Maar goed, er zijn wel degelijk ander passanten.

In de Wieringermeer werd een perceel na het ploegen nog een keer bewerkt met de freesbak achter de trekker en zo was ik enkele kilometers verder weer thuis en stond er 90 km op de teller.

Geen opmerkingen: