20 november 2019

Alle onderhoud heeft vandaag zijn nut bewezen

126 km


Wat een prachtige dag, zon en geen regen of wind en daarbij dan ook nog tijd genoeg hebben om een stukje te gaan fietsen. Na alle verzorgende “operaties” aan de Quest van de afgelopen keren is het nu hoog tijd om hem op  een beetje lengte te testen. Nou ja lengte, als het maar weer allemaal zonder problemen rond blijft draaien. De route gaat vandaag eerst naar de “Zuidoost”, even bij Tiny kijken.
Dierenambulance meer zorg voor dieren dan het verkeer

Nevel op de velden

Vanaf de brug bij bij Avenhorn op de grens van de Beemster

Op het fietspad langs de Alkmaarseweg staat een busje van de “Dierenambulance” even geduld tot deze weer ruimte maakt, ze hebben een soort hok/kooi geplaatst voor één of ander dier in “nood” denk ik. Ook de nevel hangt over de velden waar de zwaan zich niet druk om maakt en bij Avenhorn is het windstil gezien de weergave op de foto vanaf de brug op de Middenweg richting Middenbeemster.
Agrico voor mij met goede herinneringen
Net voorbij Noordbeemster zie ik dat het naambordje nog steeds op de juiste plaatst staat wat voor mij herinneringen oproept aan mijn vroegere werkgever.
Zulke rooie beuken staan alleen op bepaalde adressen
Bij Tiny is er meteen koffie en even bijpraten, Remco was vandaag nog vrij maar is alweer vertrokken en na de lunch ga ik ook weer opstappen om met een omweg de thuisbasis weer op te zoeken.
Broek in Waterland

Volgermeerpolder

Zuiderwoude
Het zuidelijkste punt wordt de “Poppendammergouw” en dan ben je heel dicht bij Amsterdam ik ben dan alweer een stuk bij de destijds beruchte Volgermeerpolder vandaan en via Zunderdorp kom ik na verloop van tijd op de dijk langs het Markermeer,rechtsaf is Marken op 5 km ik ga links naar
Gouwzee

Monnickendam

Monnickendam

Monnickendam en dan langs Volendam en Edam. Het gaat overal probleemloos en zo kwam ik weer thuis na 126 km genieten.


Geen opmerkingen: