19 november 2019

Banden vervangen en meer.......

52 km


Het is redelijk fietsweer vanmorgen dus zo rond 10 uur omkleden en starten, het werd ietsje later omdat er toch nog een klein buitje voor spelbreker speelde maar toen kon het.
Goed fietsweer

Hier zat een storende bult op de band

Van huis over de straatklinkers rij je nooit hard en eenmaal op het asfalt richting de fietstunnel onder de A7 merkte ik dat er iets niet klopte met het rechter voorwiel, een klein hobbeltje op de band bij controle, meteen maar omkeren en thuis beide voorbanden verwisselen voor een stel nieuwe. Het gaat nu weer super, gisteren o-ringen vervangen en de ketting gesmeerd en nu met twee nieuwe harde banden moet het weer lukken.
Kool in Opperdoes
Via Opperdoes richting Wervershoof op naar één van mijn 6 zussen. Zus Margriet is thuis en dan zit je zo weer een hele poos te kletsen, hoewel je komt zelf niet aan praten toe, zij klets ongeveer 5 kwartier in een uur. Als ik weer verder ga ziet het buiten niet aantrekkelijk, een donkere lucht geeft vermoedelijk flink water. Inderdaad een kilometer of 7 in de regen gereden maar daarna kwam de zon weer en via Wognum weer op de polder af.
Een blad omhoog brengen en plaatsen

idem

idem
Bijna langs de weg werd de laatste molen in de serie van 16 voorzien van zijn eerste “wiek” heel langzaam ging dit onderdeel omhoog waar het met horlogemakers precisie op zijn schroefgaten werd gemanoeuvreerd.
De man die 4 foto/filmtoestellen had staan

Nog even richten en plaatsen

idem

idem

idem
Het is nodigEn dat is te zien
Na nog wat foto’s te hebben gemaakt was het naar huis nog maar 8 km die ik achteraf stom genoeg reed over de Cultuurweg die als landbouw verlenging dienst deed, alles bagger op het asfalt dus thuis de spuit en borstel er overheen en onderdoor en dat alles na 52 km.

Geen opmerkingen: