07 februari 2011

Tweede schokbreker onderhoud en een gefrustreerde chauffeur


Wind, wind, harde wind, storm zo was het vanmorgen ongeveer. Om iets voor 10 uur ben ik richting Wervershoof gegaan om bij broer Ben even zijn nieuwe auto te bewonderen. Helaas er was niemand thuis dus dan meteen door en via Zwaagdijk een rondje maken en weer naar huis. Op de Zwaagdijk werd ik nog een beetje “gepest” door een betweterige chauffeur. Ik stond als eerste voor het stoplicht op de rijbaan waar ook een fietspad naast ligt met een flinke heg als afscheiding, ik rijd daar op de weg en ben al eens door de politie aangehouden en na mijn uitleg dat ik op de weg mag fietsen enz. gaf men mij volkomen gelijk, iemand die vanaf de weg zijn erf op gaat zal mij niet, of te laat zien, als ik op het fietspad langs kom, dus echt eigen veiligheid en ook die van afslaande verkeersdeelnemers. Nadat het licht op groen ging reed ik rechtdoor en een grote trailer achter mij bleef een paar honderd meter achter mij rijden om vervolgens de Liederik, een zijweg, in te draaien. Dus de auto die daar achter reed moest telkens inhouden voor hij kon passeren en toen dat zo ver was kreeg hij zijn “hindernis” in het oog, zo’n stomme gele fiets die in zijn ogen op het fietspad moet en niet op zijn weg. Al toeterend passeerde hij en wees naar het fietspad en toen ik hem wenkte om te stoppen om eventueel uitleg te geven remde hij agressief vlak voor mij om meteen weer gas te geven en er vandoor te gaan want toen ik aanzette om boven de 50 km te komen reed hij zeker 70 om niet geconfronteerd te worden met mijn uitleg, de lafaard, de …. en de ……….. stop maar ik was even flink op stoom. Maar goed, ze zijn niet allemaal zo en gelukkig komt zoiets maar zelden voor. Ik ben nog even naar Westwoud gereden om bij familie, waar ik al een tijdje niet was geweest, langs te gaan en daar heb ik even een bakkie gedaan. Verder door naar Blokker waar Gerard en Ria niet thuis waren en toen via een omweg weer naar huis. Ondertussen was me duidelijk geworden dat ook de linker schokbreker een onderhoudsbeurt op prijs zou stellen, hij piepte en kraakte er over. Donderdag nog niets aan de hand en na z’n weekend rust was ie totaal “overstuur” en kreunde er over. Rond 1 uur ging de fiets in de garage op zijn kant en na een goed uur was hij weer als nieuw. Ook na een kort proefritje bleek hij weer genezen en kan alle ergernis van vandaag weer in de kast. Ondanks een kort tripje en harde wind en sleutelen staat er toch nog weer 67 km op de teller.

1 opmerking:

Wilfred Ketelaar zei

Als iemand naar mij toetert en zwaait dat ik naar het fietspad moet oid. dan zwaai ik meestal vriendelijk terug. Achtervolgen heeft geen zin, ze zijn met de auto toch vaak sneller en kunnen makkelijk over je heen rijden als het er op aan komt.

Anyway, ik had gisteren ook een zwaaigevalletje en een andere sukkel die het niet met me eens was (en die liet dit op hardhandige wijze merken).