03 oktober 2017

Er is altijd wel wat onderweg.


Alle dagen zijn anders, maar dat wisten jullie al, ook vandaag was het weer zo, niet de standaard rit zonder belevenissen. Eerst even naar de “Zuidoost” en dan onderweg eerst via Wognum om bij de familie Baas de eerste Elstar appelen te “scoren” ze zien er weer geweldig uit. Dan door naar Tiny waar ik zonder één spat regen aankom, een kleine controle op een niet werkend onderdeel en vaststellen dat ik niet bij machte ben om dat op te lossen. Dus de leverancier gebeld die vanmiddag langs komt en na koffie en een broodje ben ik weer verder gegaan.

Tot zover geen aparte dingen om zo maar te zeggen, vervolgens kreeg ik het idee dat er in Nederland ondertussen al een hele hoop andere koebeesten rondlopen dan de standaard zwart bonten en de bruine oftewel “chocolademelk koeien” maar nu zag ik een heel stel anderen rondlopen en niet van de standaard beesten zoals wij die kennen. En even later dacht ik , dit kan ook niet normaal zijn als dit hun ontbijt is, zagen jullie weleens koeien met stokbrood in de bek ?
  Even verder in de buurt van Schermerhorn liepen een paar paarden waarbij er één opviel vanwege zijn ruige en lange manen.
Door een omleiding vanwege een afgesloten stuk fietspad kreeg ik nog even een schrikbeeld, in een bocht kwam een mevrouw op leeftijd aan met een elektrische fiets en zo’n 10 meter voor mij ging ze “vlak” de fiets half op het fietspad en de mevrouw in de berm plat met het gezicht in het gras. Stoppen en snel uit de fiets om de dame overeind te helpen, het viel gelukkig mee maar ze wist niet meer welke kant ze op moest. Gelukkig kwam er iemand bij die haar kende en vroeg “Gaat alles goed met je Anne hew je niks bezeerd” “Nei hoor ’t gaat goed met me, ’t gebeurde zomaar”.
Ouwe gebouwen storten zomaar in dacht ik later .............

Ook de bollenplanters zijn weer van stal gehaald en via een computer scherm worden de gegevens ingebracht waarna de trekker van start gaat.

Na dit kleine oponthoud ben ik weer verder gegaan en moest alleen bij Middenmeer voorzichtig passeren omdat een wagen met gehakselde mais mogelijk door te veel gewicht om een nieuwe achterband moest en wat ruim op de weg stond geparkeerd. Al met al weer een mooi ritje van 99 km en geen spatje regen alleen maar zon.

Geen opmerkingen: