17 oktober 2017

Oost en West hebben kennis gemaakt.


Wat een dag, wat een dag, na het rondje van gisteren waarin ik de opmerking had gemaakt dat ik Tonnie Tuinte had gehoopt te ontmoeten is het vandaag in veelvoud goed gekomen. Na wat contacten via het mobiele tijdperk met messenger enz. had ik Tonnie’s mobiele nummer en na overleg zou ik vanmorgen naar Den Oever rijden om samen met hem tot de oprit naar de dijk Enkhuizen – Lelystad als 1 mans escorte te fungeren.

Het eerste wat ik vlak voor Den Oever tegenkwam was weer een afsluiting, keren en via het tunneltje ietsje omrijden en naar Hofstraat 112 in Den Oever waar B&B Huis van de Wadden is gevestigd. Tonnie kwam naar buiten en verzocht mij binnen te komen voor een bak koffie, de eigenares had daar op aangedrongen. Je gelooft je ogen niet als je het ziet, een luxe onderkomen wat er bij een eerste aanblik gezellig uitziet.
De grootste verrassing kwam daarna toen de mevrouw mij de hand reikte, ik noemde mijn naam ,” Oh van Gerard” (mijn zoon)  ja inderdaad “Ik ben Tina de Jong” en toen herkende ik haar weer van jaren geleden. We hebben aan tafel onder het genot van een bakkie gezellig zitten kletsen en hierbij vertelde Tonnie dat ik zijn grote inspirator was, hoezo vroeg ik mij af. Hij had ooit een keer in een Quest gereden van een kennis en had daarna mijn blog gelezen en las daarbij “laat je nooit weerhouden dat leeftijd een beperking is” en zo is het gekomen. Tonnie was vol lof over de accommodatie en nog veel meer over de verzorging, top in alle opzichten.


We zijn van start gegaan nadat Tina nog enkele foto’s had gemaakt richting de Noorder en Zuiderdijkweg om even te stoppen bij het monument waar de dijk in 1945 door de bezetter was opgeblazen waardoor de Wieringermeer onder water kwam te staan.

Vervolgens door naar Medemblik waar kasteel Radboud is vastgelegd, we vervolgden ons ritje richting Enkhuizen waar we elkaar de hand hebben geschud en afscheid hebben genomen bij de oprit naar de Houtribdijk Tonnie linksaf en ik rechtdoor om met een kleine omweg weer in Middenmeer aan te komen na een heel bijzonder ritje, echt om nooit te vergeten, super.


Tonnie moest vanaf dit punt nog naar Hengevelde in Twente om de 200 km voor vandaag vol te maken, gisteren had hij ook al ruim 200 km gefietst. Voor mij was het net 100 km maar wel een hele speciale dag.

Geen opmerkingen: