10 oktober 2017

Om een "bakkie" wat niet doorging.


De weerprofeten hebben vandaag voor Noord-Holland een beetje misgekleund, er zou af en toe regen of motregen vallen maar na één klein motbuitje bleef het heerlijk weer. Het ritje ging vandaag even op en neer naar de “Zuidoost” effen een bakkie bij Tiny doen maar het liep weer eens anders.

Op de Oostdijk ben ik een keer gestopt om een foto te maken van één van de vele percelen grasland die zijn doodgespoten, voor zover mij bekend worden die stukken zeer binnenkort gefreesd/gespit en vervolgens worden er tulpen geplant. Nog maar amper weer op snelheid kwamen mij twee heren tegemoet op de racefiets, “Hoi Pé” meteen remmen en de heren stopten ook en kwamen even terug, Jack Dekker met zijn fietsmaat. We hebben heel even staan kletsen en daarbij werd vastgesteld dat het alweer 2 jaar geleden was dat ik de mannen voor het eerst heb gesproken, de tijd vliegt. Bij Tiny wist ik dat ze even weg was maar net toen ik me had omgekleed in een droog “fietspak” was ze er al. En toen liep het even anders als de bedoeling was, geen koffie, geen broodrooster, geen magnetron enz. enz. een stroomstoring was de oorzaak en als de koffie dan ontbreek is wel de zwaarste “dobber”.


Ik ben later terug gereden over Middenbeemster en De Rijp enz. in Groot-Schermer ben ik rechtsaf gegaan om te zien waar het eventueel vast zou lopen of misschien is er voor fietsers wel een pad, helaas één pad en dat kwam dan uit op de weg waar ik net had gereden, keren en een paar foto’s maken o.a. de ophaalbrug, het “gemeentehuis” en een beeld van Nick Jonk, ooit een bekend kunstenaar in Groot-Schermer.


Na verloop van tijd kom ik dan weer op de Langereis waar de brug in de A.C.de Graafweg gisteren werd kapot gebeukt en vandaag werden de balken omhoog getild. Aan het eind was een kanoploeg actief, met elkaar telde ik 9 deelnemers en niet de jongsten zo te zien.
Aangekomen op de thuisbasis nog één keer stoppen en een paar foto’s maken van de overbuurvrouw Maureen met haar kleindochtertje in de wandelwagen. En zo zit er weer 90 km achter de wielen, voldoende voor vandaag.

Geen opmerkingen: