09 oktober 2017

Na regen komt zonneschijn


De maandag begon enigszins matig deze week, toen ik meende dat ik wel een stukje kon gaan fietsen en me had omgekleed was de lucht één twee drie heel anders geworden.

Een regenboog en een onheilspellende donkere lucht hebben even op de rem getrapt, maar na een uurtje heb ik de “sprong” toch gewaagd. Starten en naar Wervershoof op verjaarsvisite, zwager Aad heeft zijn totaal score weer verhoogd met 1 jaar en men “pleegt” zulke gedenkwaardige momenten te vieren, 73 jaar meen ik. Vanaf dat adres later een “klein” rondje om weer thuis te komen en dat gaat meestal wel goed, vandaag waren er dus ook geen problemen.


Wel onderweg een keer flink afremmen voor het “echtpaar zwaan” wat het fietspad op begon te marcheren en later ook nog een andere familie met dezelfde naam als “gezinnetje” vast gelegd.
Op dit rondje passeerde ik de kruising over de A.C.de Graafweg waar op dat moment de oude brug werd “fijn” gehakt/gestampt en waarbij een schuit er onder als opvangbak dienst deed, de “ovotonde” krijgt steeds meer de overhand.
Bij de ingang van de polder is een stukje land wat “Rietput” is gedoopt in het verleden, het is te zien want er wordt driftig riet “gemaaid”.

In Middenmeer fiets ik een paar honderd meter door, om te zien of de puinbreker al in bedrijf is, tjonge wat een simpel ding maar met bijzondere kracht, beton malen of het niets is. Er is ook nog een kraan/knijper bezig om stukken beton naar boven te halen en “even” te ontdoen van dikke stukken betonijzer. Als de fiets weer binnen staat geeft de teller aan dat de dag-afstand 65 km is geweest en het totaal 10.007 km, daarbij opgeteld de klok rond van 100.000 km geeft een mooi totaal, 110.007 km gereden met Quest 402, en nog altijd een super fiets waar ik alle keren weer van geniet.

Geen opmerkingen: