26 oktober 2017

Over het Noorden van N.H.


Ik geef toe, het was nog zomers maar het wordt op het randje, als het beneden de 10 graden komt trek ik mogelijk wat extra’s om de benen, voorzichtig zijn met je “onderdanen”. Vanmorgen leek het mij wel leuk om weer een keertje over de “Noordkop” te gaan, richting Den Helder. En dan via de kust weer naar huis om het rondje weer wat aanzien te geven. Richting Slootdorp en dan via de “Korte Afsluitdijk” van Wieringen naar Ewijcksluis om vervolgens via de Balgweg naar Den Helder te rijden. Alles gaat soepel al is het met wat wind schuin voor op de kop.


In Den Helder bij de aanleg van de veerdienst naar Texel staat toch nog wel een aardig “briesje” zouden onze zuiderburen zeggen. En dat was aan de vissersboot ook goed te zien, die ging aardig op en neer op de golven.


Bij de afslag omhoog en door de duinen waar weinig is te zien van de Schotse Hooglanders, alleen ver weg met  een paar paardjes. Langs Grote Keeten op naar Petten en uiteindelijk na Hargen op naar Schoorl.

Bij Hargen staat hij nog steeds met de “kop” in de wind en trotseert alle stormen met naast zich een bord met een leuk opschrift wat wel in het boek van Hendrik Groen zou hebben gepast als ze wat dichter bij zee hadden gewoond.


Iets verder op de route een bord wat voor de komende maand gerespecteerd dient te worden, anders loop je het op. Het enige angstige op ritjes door de duinen na een winderige periode zijn de zandbanken op het fietspad, meestal weer snel opgeruimd door de gemeenten maar het blijft opletten. Ook is te zien dat de herfst al flink bezig is, alles verkleurt en valt naar beneden. Maar deze 102 km waren weer best de moeite waard.
Een reactie op mijn vorige blog was van Belle, 
Ze had de Quest die ik als laatste onderaan had geplaatst nog nooit eerder gezien, ik ook niet, maar na wat "spoorzoeken" op mijn manier denk ik vrij zeker te weten dat het gaat om Bart Vos uit Purmerend

1 opmerking:

Unknown zei

Pé, elke keer als ik je blog lees en foto's zie dan kriebelt het. Prachtige omgeving waar je woont en je bent wel een ambassadeur voor Noord Holland en de Velomobiel. Het was toch 1 december dat "de dijk" dicht gaat voor fietsers? ❓😀